TURİZM

Asya Termal Hedef Değiştirdi

Eğitim seminerlerine, siyasi kamplara ve kongrelere ev sahipliği yapan Asya Termal, bu yıl Arap dünyasına açılmak için atağa geçti.

3 Şubat 2013 Saat: 12:15
Asya Termal Hedef Değiştirdi
Asya Termal Hedef Değiştirdi
El Cezire televizyonunun internet sayfasına reklam veren Asya Termal, Arap turistlere yaptığı tanıtımlarda şifalı su ve temiz havasının yanı sıra birçok alışveriş merkezinin bulunduğu Ankara merkeze yakınlığını vurguluyor. Asya Termal, Ortadoğu'ya yaptığı tanıtım neticesinde bu yıl 50 bin Arap turisti ağırlamayı hedefliyor.

Eğitim seminerlerine, siyasi kamplara ve kongrelere ev sahipliği yapan Asya Termal, bu yıl Arap dünyasına açılmak için atağa geçti. El Cezire televizyonunun internet sayfasına reklam veren Asya Termal, Arap turistlere yaptığı tanıtımlarda şifalı su ve temiz havasının yanı sıra birçok alışveriş merkezinin bulunduğu Ankara merkeze yakınlığını vurguluyor. Asya Termal, Ortadoğu'ya yaptığı tanıtım neticesinde bu yıl 50 bin Arap turisti ağırlamayı hedefliyor.

Ankara'da kaplıca denince akla Kızılcahamam geliyor. Kızılcahamam'da ise yıllık 200 bin civarındaki ziyaretçisiyle önemli bir potansiyele sahip olan Asya Termal tesisleri doğası, toplantılar için geniş salonları, açık büfe yemekleri, spor alanları, şifalı suyu ve nezih odalarıyla yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgini çekiyor.

Tesislerde 450 adet apart süit oda mevcut. Her odanın banyosunda termal suların aktığı Osmanlı muslukları var. Asya Termal'in suları romatizmal hastalıklardan kan dolaşımı ve kalp hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarından kemik sorunları ve kireçlenmeye kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. 5 yıldızlı tesiste doğal güzellikler arasında gezi ve yürüyüş alanları, halı saha, tenis kortu, voleybol sahası var. Bayanlar için ilave açık havuzlar, özel fitness alanı, Türk hamamı ve sauna oluşturulmuş. 300 personelin sürekli çalıştığı tesis bünyesindeki 20 salon sayesinde toplantılara ve eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Asya Termal, yurtdışından da yoğun ilgi görüyor. Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda turisti ağırlayan tesisler, Arap konuklarının sayını artırmak için tanıtım atağına geçti. Arap internet medyasına reklamlar veren Asya Termal, Turizm acenteleriyle anlaşarak, daha çok Arap turist ağırlamayı hedefliyor. Arap turistlerin tercihlerini belirleyen doğal güzellik, temiz hava, şifalı su ve alışveriş imkanlarının tanıtımlarında ön palana çıkaran Asya Termal, üç günlük entegre turlarla gelecek Arap turistlerin Ankara merkezde alışveriş yapmalarını sağlayacak. Ayrıca Arap misafirlerine yakındaki piknik alanlarında mangal keyfi sunacak.

Sosyal medyada daha aktif olmak için çalışma yürüten Asya Termal, siyasiler için bir çekim merkezi. AK Parti'nin kamp programlarını gerçekleştirdiği mekan; sendikalar, sivil toplum kuruluşları, şirketler, dernekler ve eğitim kurumlarının organizasyonlarında tercih edilen ilk adreslerden. Asya Termal, ayrıca dünyaya mal olan Türkçe Olimpiyatları'na da yıllardır ev sahipliği yapıyor. Her bahar mevsiminde dünyanın dört bir yanından gelen gençler, Türkçe ile ilgili hünerlerini burada sergiliyor. Her sene Türkçenin yıldızlarını ağırlayan otel, burada konaklayan yabancı öğrencilerin hayatlarında renkli bir anı olarak yer ediniyor.

Asya Termal Genel Müdürü Mustafa Güngör, jeotermal, doğa ve kongre turizmi hizmetini aynı anda verdiklerini belirtiyor. Florlu bir yapıya sahip sularının şifa kaynağı olduğunu dile getiren Güngör, Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji uzmanı bir doktorun tesislerinde tam zamanlı çalıştığını vurguluyor. Göngör, "Konuklarımız önce doktorumuza muayene oluyor. Onun önerileriyle birlikte burada jeotermal ve balneo terapi metotları uygulanıyor. Kontrolün ardından müşterilerimiz doktorun önerileri çerçevesinde şifalı sulardan istifade ediyor. Bütün odalara Osmanlı musluklarıyla termal su gidiyor." bilgisini veriyor.

Konaklama ve doluluk oranların her geçen gün arttığını anlatan Güngör, "Motivasyon, sağlık ve lezzeti bir arada sunuyoruz. Toplantılarını Asya Termal'de yapan kamu kurumu sayısını artırmak için çalışmalarımız var. Ayrıca özel sektörün kongrelerine de ev sahipliği yapmak istiyoruz." diyor. Müşteri memnuniyetini artırmak için personele kalite yönetimi, farkındalık, kurum aidiyeti ve müşteri ilişkileri konularında eğitim seminerleri düzenlediklerini anlatan Güngör, seminerler neticesinde gelen şikayetlerin 3'te 2 oranında azaldığını vurguluyor.

Yemeklerde iddialı olduklarını söyleyen Güngör, açık büfe yemeklerin müşterilerinden büyük ilgi gördüğünü ifade ediyor. Termal kart aracılığıyla sürekli müşterilerine indirim uygulayacaklarını dile getiren Güngör, Bank Asya şubelerinde devre mülk satışlarının artarak sürdüğünü sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑