GÜNCEL

Atatürk Havalimanı için kapatma garantisi verilmiş

Pistlerin kırılmak istendiği havalimanının kaderi 5 yıl önce çizilmiş. Keskin “Avrupa yakasında başka havalimanı olmaması şartı bulunuyor” demiş...

21 Mayıs 2022 Saat: 13:55
Atatürk Havalimanı için kapatma garantisi verilmiş
Atatürk Havalimanı için kapatma garantisi verilmiş

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın yolcu trafiğine kapatılması ve iki pistinin kırılarak millet bahçesine dönüştürülmesine yönelik proje tartışılmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz pazartesi günü “Yeni havalimanını hızlıca satabilmek için, Atatürk Havalimanı'nın varlığı olası yatırımcıya risk teşkil edeceğinden, bu milli servet hızlıca yok edilmeye mi girişildi?” diye sormuştu.

BAKANLIK: PİSTLER AYNI EKSENDE…

Bir gün sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Atatürk Havalimanı'nın kuzey güney pistleri İstanbul Havalimanı'nın kuzey güney pistleri ile aynı eksende bulunduğundan, havacılık kuralları gereği kullanılamaması sonucu iniş pisti hüviyetini kaybetmiş olup beton bir alana dönüşmüştür.” ifadelerini yer vermişti.

Bu açıklamanın ardından yolcu garantisinin verildiği İstanbul Havalimanı ile ilgili tartışmalar alevlendi. Atatürk Havalimanı'nın neden vatandaşların kullanımına kapatıldığı sorusunun yanıtını kamuoyu merak ederken, İstanbul Havalimanı'nın yapıp işleten İGA şirketinin eski üst düzey yöneticisi olan ve halihazırda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Hüseyin Keskin'in 31 Mart 2017 günü bir televizyon programındaki sözleri her şeyi net olarak ortaya koydu.

Eski İGA CEO’su Hüseyin Keskin 2019 yılında Erdoğan’ın imzasıyla DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı.

‘HAVACILIK OLMAYACAK'

Bloomberg HT'de ‘Atatürk Havalimanı neden kapatılıyor' sorusuna İGA eski CEO'su Hüseyin Keskin şu cevabı verdi:  “İhale şartnamesine göre, bizim kira sürecimizin başlaması için, İstanbul'da Avrupa yakasında başka bir havalimanının faaliyette olmaması gerekir. Belki belirli zorunluluklar dahilinde, mesela genel havacılık, özel jetlerle yapılacak uçuşlar bir müddet devam edebilir. Ama havacılık olmayacak.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑