TURİZM

Atatürk Havalimanı yeşil alan olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü havalimanı devreye girdikten sonra Atatürk Havalimanı'nın yerine ne yapılacağını açıkladı. Erdoğan, Yassıada ve Sivriada için planlanan turizm yatırımlarını da anlattı

2 Şubat 2013 Saat: 13:17
Atatürk Havalimanı yeşil alan olacak
Atatürk Havalimanı yeşil alan olacak
İhale süreci başlayan İstanbul'un 3. havalimanının 150 milyon yolcu kapasiteli olacağını dile getiren Erdoğan, yeni havalimanı devreye girdikten sonra Atatürk Havalimanı'nın yeşil alana dönüştürüleceğini söyledi. Erdoğan, "150 milyon bir defa bunun ilk hedefi değildir. Bunun ilk periyodu zannediyorum 90'lık falan. Ben 100 diye vermiştim hedefi arkadaşlarımıza. Ama 150'ye kadar çıkabilecek alana sahip. Şu anda Atatürk Havalimanı bitti. Sabiha Gökçen full çalışıyor. Buna rağmen ikisi de cevap vermiyor. Şu anda slotlara cevap veremiyoruz. Böyle olunca bu bizim turizm noktasında çok ciddi kayıplarımıza neden oluyor. Bir yerde de kârdan zarar ediyoruz. Onun için burasının süratle birinci etabının bitmesi... Orası büyüdükçe Atatürk Havalimanı devreden çıkacak. Belki ileride Atatürk, iş adamlarının küçük jetlerinin indiği şehir merkezinde bir yer olacak. Onun dışındaki yerler yeşil alan haline gelmek suretiyle... Yeşil alan olacak. Benim düşüncem inancım bu. Ben şu anda makamdayım yarın ne olur bilemem" diye konuştu.
 
YASSIADA VE SİVRİADA'YA KONGRE MERKEZİ VE OTELLER YAPILACAK
 
Kanal İstanbul projesinin boğazı rahatlatmak için yapıldığını dile getiren Erdoğan "Kanalistanbul bittiği zaman boğaz rahatlayacak. Eskilerin ifadesiyle tenezzüh alanı olacak. Proje çalışmaları bitmek üzere dedi.
 
Yassıada ve Sivriada'nın kongre merkezi ve otel yatırımlarına açılacağını da dile getiren Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Yassıada'yı biz Sivriada'yla beraber Özgürlük ve Demokrasi Adası yapacağız. Özel toplantılar orada yapılacak. Bir anlamda kongre adaları olacak. Otelleri olacak. Sivriada'ya biz Sidney'deki gibi bir simge salon olacak, geçişler olacak. Yassıada'da oteller, toplantı salonları, müze olacak."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑