GÜNCEL

Atatürk’ün odasını makam odası yaptı

Atatürk'ün başkanlık odası olarak kullandığı bölüm, artık bakanın makam odası!

6 Temmuz 2013 Saat: 15:37
Atatürk’ün odasını makam odası yaptı
Atatürk’ün odasını makam odası yaptı
CHP’li İnce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e,” Cumhuriyet Müzesi’ndeki makam odası oluşturulurken sizin ve konuklarınızın odaya rahat girişlerinin sağlanması için binanın müze bölümü ile güvenlik nedeni ile mühürlü olan kapıları açılarak müze güvenliği riske edilmiş midir?diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bakan Ömer Çelik’e Cumhuriyet Müzesi’nde ki II. TBMM binasında makam odası haline dönüştürülmesinin gerekçesini sorduğu önergesini meclis başkanlığına sundu.

Muharrem İnce Bakan Çelik’in yanıtlamasını istediği sorular ise şöyle;

1- Atatürk’ün meclis başkanı iken başkanlık odası olarak kullandığı Cumhuriyet Müzesi’ndeki (II. TBMM binası) bölümün size makam odası haline dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? Bu tadilat için Koruma Kurulu’ndan onay alınmış mıdır? Koruma Kurulu hangi tarihte böyle bir onay vermiştir? Koruma Kurulu’ndan izin alınmadıysa onay alınmadıysa kültür varlıklarını korumakla görevli bir Bakanlık’ta kültür varlığı olarak tescilli bir yapıda bakana makam odası yapmak için böyle bir işlem hangi gerekçeyle, hangi dayanakla tesis edilmektedir?

2- Cumhuriyet Müzesi’ndeki makam odası oluşturulurken sizin ve konuklarınızın odaya rahat girişlerinin sağlanması için binanın müze bölümü ile güvenlik nedeni ile mühürlü olan kapıları açılarak müze güvenliği riske edilmiş midir?

3- Bakanın opera merkez bina ile Emekteki hizmet binalarında makam odaları dururken, Telif Hakları Genel Müdürlüğü binasında, Mithatpaşa caddesi üzerindeki El Sanatları Mağazasının bulunduğu binada makam odası oluşturulmasının amacı ve gerekçesi nedir?

4- Telif Hakları binası, Mithatpaşa caddesi binası, Opera kavşağı Merkez Binası, Emek Hizmet Binası, Cumhuriyet Müzesindeki toplam beş makam odası yetmezmiş gibi İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde size makam odası yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğruysa bu kadar makam odası ihtiyacınız nerden kaynaklanmaktadır?

5- Bütün bu makam odalarının tefriş, dekorasyon, mobilya, TV, Bilgisayar vb. ihtiyaçları ile tadilatları için ne kadar para harcanmıştır? Bu paralar hangi kaynaktan edinilmiştir? İhaleleri hangi usulle, hangi tarihte, hangi firmaların katılımıyla yapılmıştır? İnşaatlar başladıktan sonra ihalelerin yapıldığı iddiaları doğru mudur?

6- Yukarıda belirtilen tüm bu makam odaları için inşaatlar öncesi ve esnasında olağanüstü güvenlik hassasiyeti gösterilmesinin nedeni nedir?

7- Tüm Bakanlık binalarında internet kullanımına sıkı kontroller getirilmesinin, bakanlık bürokratlarının makam araçlarının dahi kontrol edilerek bakanlık binalarına alınmasındaki derin endişenin nedeni nedir? Bakanlık çalışanlarının e-postalarının izlendiği yönündeki iddialar doğru mudur?

8- Devlet kaynaklan ile size Mont Blanc marka imza kalemi alınmış mıdır? Alınan kalemin fiyatı ne kadardır? Kalemin özelliği nedir? Bu kalem nerden alınmıştır? Parası hangi kaynaktan ödenmiştir?

9- Sizin göreve geldikten sonra Bakanlık kaynakları kullanılarak kaç adet I-pad tablet, I-Phone telefon, I-Mac Bilgisayar alınmıştır? Bu ürünler kimlerin kullanımına verilmiştir? Bu cihazlar için toplam kaç lira harcanmıştır? Alımların ihalesi nasıl yapılmıştır? İhaleye kaç firma katılmıştır?

10- Siz göreve geldikten sonra makam odaları için kaç adet televizyon alınmıştır? Bu televizyonların markaları ve ekran büyüklükleri ne kadardır? Bu televizyonlar için toplam ne kadar para harcanmıştır? Bu meblağ hangi kaynaktan karşılanmıştır? İhaleleri nasıl yapılmıştır? İhalelere kimler katılmıştır? Bazı makam odalarındaki TVler için digitürk ve D-Smart Full paketlerinin devlet bütçesinden karşılandığı iddiaları doğru mudur?

11- Sizin için Marriot Oteli’nden aşçı, Rixos Oteli’nden masör geldiği yönündeki iddialar doğru mudur? Masörün yabancı uyruklu olduğu ve çalışma izninin çıkartılması için tarafınızca talimat verildiği iddiaları doğru mudur?

12- Siz göreve geldikten sonra Bakanlıkta yerleri değiştirilen ve görevden alınan yönetici kaç kişidir? İsimleri ve eski/yeni görev yerleri nerelerdir? Değişiklik ve görevden alınma gerekçeleri nelerdir? Görevden alınan ve görev yeri değiştirilen yöneticiler hakkında kesinleşmiş yargı karan veya müfettiş raporu mevcut mudur?

13- Siz göreve geldikten sonra Bakanlık Makamında yüzlerce dosyanın imza için beklediği, imzanın gecikmesi nedeniyle bazı inceleme ve soruşturmaların yasal süresi içerisinde başlatılmasında güçlükler yaşandığı, bazı dosyaların zaman aşımına uğradığı yönündeki iddialar doğru mudur? Doğru ise, yasal süresi içinde başlatılmayan soruşturmaların konusu ve soruşturmaya konu olan kişiler kimlerdir? Bazı yurtdışı fuarlarda ve organizasyonlarda görevlendirilen personelin görev onayları imzadan çıkmadığı için herhangi bir resmi görevlendirmeleri olmaksızın yurt dışında görev yaptığı doğru mudur? Yurt dışı tanıtma müşavirliklerine atama yapılamadığı, hatta yurt dışında olup da görev süreleri dolduğu halde dönüş onaylan imzadan çıkmadığı için geçici görevlendirmeyle görevlerine devam etmek zorunda kalan onlarca müşavir ve ateşe olduğu doğru mudur?

14- Bakanlık Müsteşarının görevden alınması ve yerine başka bir ismin atanması için kararname hazırlandığı ancak bu kararnamelerin Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından iade edildiği yönündeki iddialar doğru mudur? Doğruysa Cumhurbaşkanlığı Makamının bu kararnameleri iade gerekçesi nedir?

15- Bakanlık Müsteşarının ve müsteşar yardımcılarının pasifize edildiği, Bakanlıkta kendisine bağlı olsun veya olmasın tüm Bakanlık birimlerindeki yetki ve sorumluluğun Müsteşar yardımcısı Ali Şahin tarafından kullanıldığı doğru mudur?

16- Ali Şahin’in mesleki tecrübesi ve eğitimi nedir? Bakanlıktaki tecrübesi kaç yıldır? Bakanlıkta bu kadar tecrübeli, mevzuatı bilen yetişmiş insan kaynağı var iken Ali Şahin’in yönetici yapılmasının ve üstelik nerede ise Bakan gücünde yetki kullandırılmasının gerekçesi nedir?

17- Ali Şahin’in Makam odasındaki tadilat, mobilyalar, perdeler,TV’ler, bilgisayarlar, cep telefonları, tablet bilgisayarlar için kaç para harcanmıştır? Bu bedel hangi kaynaktan karşılanmıştır? İhaleleri nasıl yapılmıştır? Hangi firmalar katılmıştır? Firma tadilata başladıktan sonra ihalenin yapılıp ihaleyi kazandığı yönündeki iddialar doğru mudur?

18- Basın Müşavirliği’nde görev yapan yetişmiş tüm personelin görev yerlerinin değiştirilerek yerlerine bakanlık personeli olmayan tecrübesiz görevlilerin getirildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu personelin istihdamı nasıl sağlanmıştır?

19- Siz yurtdışında iken sizin dijital imzanız kullanılarak atamalar yapıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? Bakan olduğunuz günden bugüne kadar hangi tarihlerde hangi ülkelere gittiniz? Siz yurt dışında iken görevden alınan veya göreve getirilen kişiler kimlerdir?

20- Bakanlığın birden fazla şirketinde Mevzuatın açık hükmüne rağmen yönetim ve denetim kurulu üyeliğinde görev alan yönetici var mıdır? Var ise isimleri ve görevleri nedir? Mer’i Mevzuata hilaf en böyle bir uygulama nasıl yapılabilmektedir?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑