DÜNYA

Avrupa Parlamentosu’ndaki 'skandal' raporda değişiklik yapılması veya geri çekilmesi gündemde

Avrupa Parlamentosu AP Sosyalist grup üyesi Bulgar İvailo Kalfin,....

25 Kasım 2012 Saat: 12:19
Avrupa Parlamentosu’ndaki 'skandal' raporda değişiklik yapılması veya geri çekilmesi gündemde
Avrupa Parlamentosu’ndaki 'skandal' raporda değişiklik yapılması veya geri çekilmesi gündemde
Bütçe Komisyonu için hazırladığı AB’nin KKTC'ye verdiği 259 milyon Euro'luk mali yardımın doğru kullanılmadığını iddia ettiği taslak raporda değişikliğe gidilmesi veya geri çekilmesi gündemde.

 AP kulislerinde raporun değiştirilmesi veya geri çekilmesi tartışılıyor.ABHaber’e konuyla ilgili bilgi veren AP gözlemcileri Kalfin’in raporunun dengesiz olduğunu raporun içindeki bilgilerin ise eksik ve yanlış olduğu görüşlerinin ağır bastığına işaret ettiler.

Aynı gözlemciler Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs Türk tarafına Kıbrıs'ın yeniden birleştirilmesi hedefi doğrultusunda ekonomik entegrasyonu teşvik edecek hayvan hastalıklarının azaltılmasından çevrenin korunmasına, yolların güvenliğinin artırılmasından kültürel mirasın korunmasına ve sivil toplumun desteklenmesine kadar farklı alanlarda kullanılmak üzere aktaracağı 27.2 milyon Euro yardımında Bulgar raportörünün raporunun tartışıldığı bir sırada Komisyon tarafından gündeme getirilmesinin bir anlamda İvailo Kalfin’e cevap niteliği taşıdığına işaret ettiler.

Rapor hakkında KKTC Meclis üyeleri Özdil Nami ve Hasan Taçoy ile daha önce görüşmeyi reddeden Kalfin’in, raporunda AP’deki Yunanlı Rum parlamenterler tarafından kendisine iletilen tek yanlı bilgileri kullandığı ortaya çıkmıştı.

AP Bulgar üyesi İvailo Kalfin, Bütçe Komisyonu için hazırladığı ve "Yunan ve Rum parlamenterlerce iletilen tek yanlı verilere dayandırdığı" raporunda KKTC'ye verilen 259 milyon Euro'luk mali yardımın doğru kullanılmadığı iddiasında bulunmuştu.

AP Bütçe Komisyonu’nda AP Sosyalist grup üyesi Bulgar Parlamenter Ivailo Kalfin tarafından kaleme alınan, AB’nin KKTC'ye vermiş olduğu 259 milyon Euro'luk mali yardımın doğru kullanılmadığını tespitini yapan rapora yönelik tartışmalar sürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑