KÜLTÜR/SANAT

Avşar Kızı Geri Adım Atmıyor

Altın Portakal jüri başkanlığını eleştirenlere net cevap verdi: Ben kendimden eminim!

27 Temmuz 2012 Saat: 22:49
Avşar Kızı Geri Adım Atmıyor
Avşar Kızı Geri Adım Atmıyor

Bu yıl de kendinden önce polemikleri başlayan Altın Portakal Film Festivali tartışmaları aldı başını gidiyor. Levent Kırca'nın, jüri başkanlığını eleştiren zehir zemberek sözlerine Avşar kızından cevap gecikmedi.

Bu senenin ilk polemiği, Hülya Avşar'ın jüri başkanlığı oldu. Avşar kızının jüri başkanı olduğunu öğrenen oyuncu Levent Kırca, jüri üyeliği görevini bırakmakla kalmadı, açtı ağzını yumdu gözünü. İşte Kırca'nın o sözleri:

"SİNEMA VE GENEL KÜLTÜRÜ YETERLİ DEĞİL"

"Hülya Avşar'ın sinema ve genel kültürünün yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda akla gelen en son isim o olmalıydı. O yüzden ben jüriden çekiliyorum. Avşar, yakın bir tarihte programına konuk olan bir kardeşimizin 'Benim adımı Ruhi Su koydu' ifadesi karşısında 'Bizi izliyorsa ona el sallayalım' diyor. Bunun üzerine 'Hülya hanım Ruhi Su öleli çok oldu, kendisi değerli bir ozanımızdır' diyorlar. O da 'Her şeyi bilmek zorunda mıyım?' diye konuşuyor. Madem her şeyi bilmek zorunda değilse,böyle bir festivale de jüri başkanlığı yapmamalı.

"JÜRİDE KALİTEYİ YÜKSEK TUTMAK LAZIM"

Ben Hülya'nın başkanlığını yeni duydum. Prensip olarak onun başkanlığını kabul etmiyorum. Bu başkan olabilecek kalitede arkadaşlarımız için de çok ciddi bir ayıptır. Yarışma sırasında da sorun çıksın, polemik yaşansın istemiyorum. O yüzden işin başında çekiliyorum. Tiyatroların kapatılmaya çalışıldığı, heykellerin yıkıldığı, sanatla ilgili böylesine hassas bir dönemden geçerken Avşar'ın başkanlık için seçilmesine inanamıyorum. Öyle bir jüride ben olmak istemem. Jüride kaliteyi yüksek tutmak lazım. Oradaki en zayıf üye ben olmalıyım"

"HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKSÜN"

Şimdiye kadar konuyla ilgili konuşmayan Hülya Avşer'sa 'Magazin Meydanı' programına telefonla bağlanarak şunları söyledi:

"Aslında bu konuda çok konuşmak istemiyorum. Çünkü yapılan yorumları izliyorum. Herkes eteğindeki taşları döksün.

Meslek hayatımda 30'uncu yılımı kutluyorum. Ben kendimden eminim. Jüri başkanı olmamı eleştirenler bile 'iyi oyuncu' olduğumu kabul ediyor. İşin magazin tarafına takılıyorlar. Magazini seviyorum, sevmeye de devam edeceğim. Magazinsel polemikleri de eğlenerek izliyorum. Eleştiriler karşısında pes etmem, kaçmam"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑