KKTC

Ayağı Koptu

Önündeki arabayı geçmeye çalırken karşıdan gelen taksiyle çarpışan 26 yaşındaki motosiklet sürücüsü Beytullah May, feci şekilde yaralandı

4 Ağustos 2012 Saat: 12:22
Ayağı Koptu
Ayağı Koptu

Girne’nin Karaoğlanoğlu bölgesinde dün sabah saat 03.00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında 26 yaşındaki motosiklet sürücüsü Beytullah May ağır yaralandı. Motosikletiyle önündeki aracı geçmeye çalışırken, karşıdan gelen taksiyle çarpışan ve şehitliğin içine sürüklenen Beytullah May’ın ayağı koptu.
   Kaza sonrasında Yakın Doğu Hastanesi’ne kaldırılan Beytullah May’ın ayağı 11 saat süren ameliyat sırasında yerine konulurken, vücudunun çeşitli yerlerinde yaraların olduğu ve dalağında iç kanama tespit edildiği bildirildi.

Korkunç bir kaza

   Polisten edinilen bilgiye göre, kaza dün sabah saat 03.00 sıralarında Girne- Güzelyurt anayolunda Ada Otel kavşağı üzerindeki Karaoğlanoğlu Şehitliği yakınında meydana geldi. 
   Beytullah May, KR 854 plakalı motosikletiyle Girne’den Karaoğlanoğlu’na doğru ilerlerken, önündeki aracı geçmek istedi ve Güzelyurt istikametinden gelerek Ada Otel’e dönmeye çalışan İbrahim Gündoğdu yönetimindeki taksiyle çarpıştı. 
   Çarpmanın etkisiyle sürüklenen Beytullah May ayağından ciddi şekilde yaralandı. Ayağı bileğinin hemen üzerinden kopan Beytullah May, Yakın Doğu Hastanesi’ne kaldırılarak 11 saat süren bir ameliyat geçirdi.
   
May’a başarılı operasyon

   Beytullah May’ın kopan bacağı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyonla yerine dikildi.
   Hastane yetkilileri basın toplantısı düzenleyerek, Beytullah May ile ilgili bilgi verdi. Basın toplantısına Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhakemi Dr. Sevim Erkmen, Kardiyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu, Genel Cerrahi Bölümü Doç. Dr. Koray Baş, Ortopeti ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ekim Yetkili ile Plastik ve Rekonstüktif Bölümü Doç. Dr. İ. Olgun Deren katıldı.
   Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhakemi Dr. Sevim Erkmen, Beytullah May’ın Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin ambulansı ile dün sabah Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne getirildiğini söyledi. Erkmen, 26 yaşındaki Beytullah May’in hastaneye getirildiğinde sol bacak ayak bileğinin 10 santim yukarısından tamamen kopmuş sadece küçük bir deri bağlantısı halinde olduğunu ifade etti.
   Dr. Erkmen, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra May’ın hemen ameliyata alındığını belirterek, gencin kopan bacağının yerine dikilebilmesi için Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi hekimlerinin seferber olduğunu vurguladı.
   Başarılı geçen ameliyatın ardından gencin yoğun bakıma alındığını belirten Dr. Erkmen, Beytullah May`ın durumunun iyi olduğu ifade etti.

“Erken müdahalenin 
faydasını gördük”

   Kardiyoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu, ameliyatın bütün bölümlerle ortaklaşa gerçekleştirilen bir operasyon olduğunu dile getirirken, gencin hastaneye erken gelmesinin ve hastane doktorlarının erken müdahalede bulunmasının faydalarını gördüklerini vurguladı.
   Genel Cerrahi Bölümü Doktoru Doç. Dr. Koray Baş ise, acil servisin gence ilk müdahalesinin ardından tetkiklerin yapıldığını ifade ederek, ameliyatın kalabalık cerrahi bir ekip tarafından 11 saat süren ve sadece üst düzey hastanelerde yapılabilen, başarılı bir operasyon olduğunu belirtti.
   Doç. Dr. Koray Baş, kasık ve vücudun çeşitli yerlerindeki kesilere müdahale edildiğini ifade ederken, gencin dalağında meydana gelen bir iç kanama olduğunu ve gözlem altında tutulup bu durumda seyretmesi halinde, cerrahi müdahaleye gerek kalmayacağını vurguladı.
   Ortopeti ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ekim Yetkili, Beytullah May’ın kopan bacağının kemiği ile üst bacaktaki kırık kemiklerin birleştirilip tespitlendiğini belirtirken, bacağın kan dolaşımının iyi durumda olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑