KKTC

Ayakta duracak hali yoktu

Trafik kazası yaptıktan sonra araçlarında yapılan aramada uyuşturucu madde tespit edilen Emrah Güzel ve Uğur Özbayır cezaevine gönderildi

4 Ağustos 2012 Saat: 12:33
Ayakta duracak hali yoktu
Ayakta duracak hali yoktu

 İskele Boğazı’nda 4 Haziran 2012 tarihinde geçirdikleri trafik kazasında ağır yaralanan Emrah Güzel ve Uğur Özbayır, kaza geçirdikleri araçlarında yapılan aramada 6 gram 870 miligram uyuşturucu madde ele geçirilmesi üzerine dün teminat maksadıyla mahkeme huzuruna çıkarıldılar.
   Mahkeme çok bitkin ve ayakta duracak halleri olmayan zanlılardan Emrah Güzel, mahkemenin emrettiği teminat şartlarını yerine getiremediği için ya teminat şartlarını yerine getiren dek ya da yargılanmaya başlayıncaya değin hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.
   Gazimağusa Kaza Mahkemesi ceza davaları yargıcı Çiğdem Güzeler’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında iddia makamı başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Kutlu’yu tanık olarak dinletti.
   Tanık polis, 4 Haziran 2012 tarihinde İskele Boğazı’nda meydana gelen trafik kazasında ET 638 plakalı araç içerisinde sürücü olarak bulunan Emrah Güzel ve yolcu olarak bulunan Uğur Özbayır’ın ağır yaralandığını söyledi.
   Aracın kazadan sonra İskele Polis Müdürlüğü park yerine çekildiğini ifade eden polis memuru, araçta yapılan aramada 3 adet siyah renk paket içerisinde toplam 6 gram 870 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde tespit ettiklerini açıkladı.
   Kendilerine yapılan kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlamasını zanlıların kabul etmediklerini dile getiren Mehmet Kutlu, mahkemeden zanlıların uygun bir teminatla serbest bırakılmalarını talep etti.
   Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların biner TL nakdi teminat yatırmalarını emrederken KKTC vatandaşı birer kefilin zanlılar lehine 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imza etmeleri karşılığında serbest bırakılmaları direktifi verdi.
   Güzeler, ayrıca zanlılarının pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışlarına yasak getirdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑