SİYASET

Aydın Tümen, “DSP Genel Başkanlığına talibim dedi.

Balıkesir Edremit’te yaptığı basın toplantısında DSP Genel Başkanlına talip olduğunu belirten Tümen,partililerden ve halktan büyük ilgi gördü.

29 Mart 2017 Saat: 10:01
Aydın Tümen, “DSP Genel Başkanlığına talibim dedi.
Aydın Tümen, “DSP Genel Başkanlığına talibim dedi.

  Haber:Ayten Aşkın

  Foto   :Melahat Manap                                 

TBMM 20. ve 21. dönem genel seçimlerinde Demokratik Sol Parti (DSPAnkaraMilletvekili olarak görev yapan eski bakanlardan Aydın TümenDSP Genel Başkanlığı için adaylığını Balıkesir Edremit,de halkın ve partililerin katıldığı bir basın toplantısında adaylığını açıkladı.

                                       DSP ÇATISI ALTINA BİRLEŞELİM

                                       Edremit'te yaklaşık 1500 partili ile buluşan Tümen, "Türkiye'de Sol'u geçmiş dönemdeki güçlü konumuna yeniden getirmek için göreve talibiz. Demokratik Sol Parti'nin yeniden iktidarını arzulayan herkesi tek çatı altında toplanmaya çağırıyorum" diyerek genel başkanlık için startı verdi. Tümen, “ Gelinen bu durumda artık sesli düşünmek, sorumlu davranmak, çözüm üretmek ve birlikte hareket etmek kaçınılmaz hale gelmiştir. Doğaldır ki bu aşamadaki amacımız ülkemize ve Cumhuriyetimize yönelen tehditlere dur diyecek, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak DSP’nin diriltilmesi, büyütülmesi ve yüceltilmesidir. Bu ise birlikte hareket etmek, birlikte çözüm üretmekle mümkündür. Ortak çabalarımızın ürünü ve paydası olan DSP’nin bugününe de sahip çıkmak hepimizin kaçınılmaz bir görevidir. Bu tarihsel görevi yapmak için, şüphesiz ki, doğru tespitler yapmak ve kalıcı çözümler üretmektir.   

                                     

“ GENEL BAŞKANLIĞA ADAYIM “ Yapılacak Kurultayda Genel Başkan adayı olacağını söyleyen Tümen “ Siz değerli arkadaşlarımın huzurunda açıklıyor ve ilan ediyorum. Bu kutsal yol ve davada her türlü engelleri aşarak sonuca ulaşacağız”dedi.

         

 “ REFERANDUMDA HAYIR OYU KULLANACAĞIZ “ 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili olarak konuşan Tümen, “ Bugün TBMM’nin kuruluş amacı unutulmuş, ihtirası önlenemeyen birilerinin güdümüne sokulmak isteniyor. Bizde 16 Nisan’da yapılacak oylamada bunlara dur diyeceğiz yani hayır diyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Aydın Tümen, konuşma sonrasında 1500 civarındaki partililer ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Haber:Ayten Aşkın

Foto   :Melahat Manap

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑