GÜNCEL

Babacan: Öğretmenlere performans sistemi getirilmeli

Erzurum’da Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte gezi ve incelemelerde bulunan Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret etti.

6 Ağustos 2012 Saat: 22:10
Babacan: Öğretmenlere performans sistemi getirilmeli
Babacan: Öğretmenlere performans sistemi getirilmeli

ETSO’da konuşma yapan Babacan, komşu ülkelerinin ekonomik ve siyasi durumlarını değerlendirerek Türkiye’nin çok önemli bir konuma geldiğini söyledi.

Başbakan yardımcısı Babacan, Öğretmenlere performans sisteminin getirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Sağlıktaki başarının en önemli sebebi doktorlara performans sistemi getirmemizdir. Eğitimde de performans sistemini getirmemiz gerekiyor ki, çok çalışmayan yada fazla gayret göstermeyen öğretmenlerimizle gayretli öğretmenlerimiz ayırt edilebilsin” dedi.

Bugünkü eğitim sistemiyle Türkiye'nin her alanda 2023 hedeflerine ulaşmasının mümkün olmayacağını savunan Ali Babacan, ülkede çalışan nüfusun ortalama eğitim aldığı sürenin 6,5 yıl olduğunu belirtti. Babacan, "Bir TIR dolusu havlu ihraç ediyoruz, 40 bin dolar. 470 cep telefonu ihraç ediyorlar o da aynı parayı tutuyor. Havlu üretimi daha düşük eğitim seviyesiyle yapılıyor.

Cep telefonu, bilgisayar üretenlerin vasıflı olması gerekiyor. Bunu yapamazsak 2023 hedeflerimiz hayal olarak kalır. Öğretmenleri iyi seçin diyoruz. Çünkü eğitim dönüp dolaşıp öğretmen faktörüne dayanıyor. KPSS sonucuyla alınan öğretmenlerin belki bir kısmı iyi olur ama bir kısmından da verim alamıyoruz. Daha iyi seçilmiş çalışan öğretmenler çok çok önemli. Sağlıktaki başarıların en önemli sebebi doktorlara performans sistemi getirmemizdir. Eğitimde de performans sistemini getirmemiz gerekiyor ki çok çalışmayan yada fazla gayret göstermeyen öğretmenlerimizle gayretli öğretmenlerimiz ayırt edilebilsin. Şu an hiçbir ayrım, bir fark yok. Aynı maaşı alıp aynı zamanda emekli oluyorlar" diye konuştu.

Babacan ve Bakan Akdağ, daha sonra Palandöken ilçesinde AK Parti İl Teşkilatınca düzenlenen iftar yemeğine katıldılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑