SİYASET

Bahçeli'den sert açıklama: Azdan az, çoktan çok gider ama gidenlerin alayı Esed'den gider!

İdlib'deki son gelişmeleri değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Azdan az, çoktan çok gider ama gidenlerin alayı Esed'den gider" dedi.

18 Şubat 2020 Saat: 11:32
Bahçeliden sert açıklama: Azdan az, çoktan çok gider ama gidenlerin alayı Esedden gider!
Bahçeli'den sert açıklama: Azdan az, çoktan çok gider ama gidenlerin alayı Esed'den gider!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor...

Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları;

Biz nerede susup nerede konuşacağımızı bilecek, bununla yetinmeyip, gür bir sedayla beyan edecek akıl sahibiyiz. Tehlikeler kapımıza dayandığında seyredecek kadar aciz, basiretsiz değiliz. Boş lafa karnımız toktur. Vatan ve millet uğruna göstereceğimiz fedakarlıklar pek çoktur. Aklını kullanmayan kişi veya toplumların geçmiş ile gelecek arasında bağ kuramayacağına kuvveden de fiile geçemeyeceğine inanırız. Siyaset bir akıl işidir. Karambole teslim olmuş toplumlar şarampole devrilmeye mecburdur. Aklın geniş imkanlarına kapalı duran milletlerin herhangi bir geleceği olamayacaktır.

Türkiye'nin içine çekmek istenen anafora müdahale etmek başlıca vazifemizdir. Karanlık emellerin yıkılması ortak emelle mümkündür. Her vicdan sahibi insanımız ağır sorunlarla muhatap olduğumuzu teyit edecektir. Hiçbir sorun, altında ezilecek kadar telafisiz değildir.

Ülkemiz çok cepheli, etkili, yönlü bir mücadelenin tam ortasındadır. Bu yalın gerçeği inkar etmek akıl fukaralığına işarettir. Aslına bakarsanız tesir alanı açısından değerlendirdiğimizde şu anki mücadele partiler üstü muhtevaya haizdir. Sınır içinde ve sınır ötesinde Türkiye milli bir direniş halindedir. Pençe, Kıran, Kapan operasyonları terörün belini kırmakla kalmamış, Türk devletinin kudretini demir yumrukla göstermiştir.

Fırat Kalkanı, Barış Kalkanı sınır ötesinde teröristleri kesip atmıştır. İşgal ve istila amacımız olmadığı ortadadır. Türkiye'nin neden Suriye'de ya da Libya'da olduğunu sorgulayan küresel güçlere, 'Sizin orada ne işiniz var' demek doğal hakkımızdır. Çad ve Sudan başta olmak üzere militanları toplayıp komşu ülkelere yığanların önce imal edip sonra yalanda imha edenlerin kim olduğunu bilmeyen kalmamıştır. Mustafa Akıncı'nın sözleri, Akdeniz'de yüzen karanlık emellerin tercümesi değil midir? Olan biten çirkinlikleri görmeyelim mi? Milli bir duruşla taşın altında gövdemizi koymayalım mı? Olan olmuş, geçen geçmiş aman sen de diyerek başımızı kuma mı gömelim?

İdlib ateş çemberine alınmış durumdadır. 1,2 milyon Suriyeli evini barkını terk etmiştir. masumlar perişan, zalimler pişkindir.

Azdan az, çoktak çok gider gitmesine. Ama gidenlerin alayı Esed rejiminden olacaktır.

Ayrıntılar geliyor

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑