GÜNCEL

Bahoz Erdal çembere alındı

Kavaklı Kampına yönelik operasyondan son anda kaçan ve yakalanmamak için sık sık yer değiştiren Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, MİTin yer tespiti sonucunda sınıra yakın bir bölgede çembere alındı.

16 Eylül 2012 Saat: 11:32
Bahoz Erdal çembere alındı
Bahoz Erdal çembere alındı

PKK'nın merkez üs olarak kullandığı Kavaklı Kampı'na yönelik güvenlik güçleriningerçekleştirdiği operasyondan son anda kaçan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in sınıra yakın bölgede çembere alındığı öğrenildi. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yakalanmamak için sık sık yer değiştiren Bahoz Erdal'ın bulunduğu bölgeyi kilometrekare olarak belirledi. Bu bilgi, operasyonu yürüten birliklere iletildi.

ÖNEMLİ HEDEFLERDEN BİRİ

PKK'ya yönelik 7 taburun katıldığı son yılların en kapsamlı operasyonu Hakkari'de devam ederken Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütün üst düzey yöneticilerinden Fehman Hüseyin'in bulunduğu noktaya ilişkin tespitlerini 100 kilometrekarelik alanda daralttı. Aktütün ve Dağlıca gibi saldırıların talimatını veren Fehman Hüseyin'in yakalanmasının, yaklaşık 5 bin askerin katıldığı operasyonda en önemli hedeflerden biri olduğu öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑