GÜNCEL

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'bölünmüş Türkiye' videosuna ilişkin açıklama: Teknik ama vahim hata

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı bir video, tepkilere sebep oldu. Videoda, Venezuela'daki 'geçici devlet başkanı' Juan Guaido'yu destekleyen ve desteklemeyen ülkeleri göstermesinin yanı sıra, Türki

7 Şubat 2019 Saat: 10:41
Bakan Çavuşoğlundan bölünmüş Türkiye videosuna ilişkin açıklama: Teknik ama vahim hata
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'bölünmüş Türkiye' videosuna ilişkin açıklama: Teknik ama vahim hata

Sosyal medya hesabı twitter üzerinden Venezuela muhalif lideri olan Guaido'ya destek veren ve vermeyen ülkelerin gösterildiği bir video paylaşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, videoda Türkiye haritasının ortadan bölünmüş bir şekilde gösterilmesi tepkilere sebep oldu.

MİKE POMPEO İLE ÖĞLE YEMEĞİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DEAŞ Karşıtı Koalisyon Dışişleri Bakanları Toplantısı olmak üzere ABD'nin Washington eyaletinde temaslarda bulundu. Bu temasta öğle yemeğinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir arada olduklarını ve videoda Türkiye'nin ortadan bölünmüş olarak gösterilmesi konusu dahil daha pek çok konuyu ele aldıklarını ifade etti.

cavucmike1

''TEKNİK AMA VAHİM BİR HATA''

Bahsedilen o haritada yalnızca Türkiye ile ilgili değil başka ülkeler ile ilgili de çok ciddi hatalar yapıldığını dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı bir şekilde geri dönerek o haritadaki diğer ülkeler ile ilgili hatalarını bildirdiklerini söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu, ‘'Biz ki bu haritayı görünce tepki gösterdik ve arkadaşlarımız hemen devreye girdiler'' ifadelerini kullandı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ‘'Teknik ama vahim bir hata'' olarak haritayı değerlendirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑