GÜNCEL

Bakan Kılıç'tan yurt müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bayburt'ta 750 öğrenci kapasiteli bir yurt yapılacağını açıkladı...

7 Aralık 2012 Saat: 10:33
Bakan Kılıç'tan yurt müjdesi
Bakan Kılıç'tan yurt müjdesi
Gümüşhane'den karayolu ile Bayburt'a gelen Bakan Suat Kılıç, Kop Dağı Kayak tesislerinin bulunduğu Kayak Evini ziyaret etti. Kayak Evi ziyaretinin ardından kent merkezine geçen Bakan Kılıç, esnaflarla sohbet etti. Bakan Kılıç esnaf ziyaretinden sonra Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası Bakan Kılıç, kendisine yoğun ilgi gösteren öğrencilerle fotoğraf çektirip kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Bağlama kursu alan öğrencilerden türkü dinledikten sonra Gençlik Merkezi’nden ayrılan Bakan Kılıç, daha sona Bayburt Valiliği’ni ziyaret etti.

Valilik ziyaretinde Bayburt ile ilgili iki haberi de paylaşan Kılıç, "Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan yapımını 2012 programına dâhil ettiğimiz 750 öğrenci kapasiteli yurt projesinin ihalesinin gerçekleşme rakamı 20 trilyon. Bunun üzerine yüzde 18 KDV’yi de koyduğumuz zaman 23 trilyon liralık bir yatırım bugün itibariyle Gençlik ve Spor Bakanı Bayburt’ta esnaf ziyaretine devam ederken, spor salonlarını incelemeye devam ederken bu yatırımın ihalesi Bayburt adına gerçekleşmiş oldu. AK Parti iktidara geldiğinde Bayburt’taki toplam yüksek öğrenci yatak kapasitesi 322 idi. Bugün itibariyle 950. 750 kişilik yurt yatak kapasitesini de Bayburt’un hizmetine sunduğumuzda bin 700’e ulaşmış olacak.

"ÜNİVERSTİEYE 500 MİLYAR LİRALIK GENÇLİK MERKEZİ KURULACAK"

Bayburt Üniversitesi’ni Doğu ve Güneydoğu üniversitesi kapsamında değerlendirdiklerini belirten Kılıç, "Doğu Karadeniz’de olmasına rağmen yeni kurulan bir üniversite olmasından dolayı Bayburt Üniversitesi’ne 500 milyar liralık üniversitedeki gençlik faaliyetlerine kaynak aktarıyoruz. Bakanlığımız bünyesindeki Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü üzerinden bu yarım trilyon liralık kaynağı 2013 yılında Bayburt Üniversitesi’ne kullandıracağız. Sabit, kalıcı, küçük ölçekli bir gençlik merkezi inşa edeceğiz. Bu gençlik merkezi üzerinden spor yoluyla sosyal uyum projesini Bayburt Üniversitesi kampüsünde gerçekleştireceğiz. Buradaki amaç çok değişik illerden gelen üniversiteli genç kardeşlerimizin spor yoluyla hem üniversiteye hem de Bayburt kentine uyumlarını sağlayabilmek. Bunlar Bayburt’a verdiğimiz önemin apaçık göstergesidir." şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑