SİYASET

Bakan Yıldız: Türkiye, Bir Bütün Halinde Büyüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin son 10 yılda büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.

24 Temmuz 2012 Saat: 11:17
Bakan Yıldız: Türkiye, Bir Bütün Halinde Büyüyor
Bakan Yıldız: Türkiye, Bir Bütün Halinde Büyüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin son 10 yılda büyük mesafeler kat ettiğini söyledi. Türkiye’nin yalnız ekonomisiyle değil, her yönüyle bir bütün halinde büyüdüğünü belirten Yıldız, “Türkiye yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, siyasetiyle değil; aynı zamanda beyniyle, zihniyle, kalbiyle, vicdaniyle, basireti ve ferasetiyle beraber büyüyor” dedi.

Bakan Yıldız, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki yemeğe Taner Yıldız’ın yanı sıra Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Yıldız, "Türkiye hiçbir obez büyümeye yer bırakmaksızın her yönüyle beraber büyüyor. O nedenle Türkiye uluslararası arenada tabi ki dikkat çekecektir, tabi ki bölgedeki etkinliği artacaktır, tabi ki yalnızca kendi ülkesinde değil, aynı zamanda o iradenin farklı yerlerde de hissedilmesine dönük hareketlerde bulunacaktır” diye konuştu.

Türkiye’nin dünyanın büyüme hızından daha fazla büyüdüğünü ifade eden Yıldız, “MÜSİAD’ın hazırlamış olduğu raporlarla ülkenin ileri götürülebilmesi ile ilgili birçok tavsiye aldık. Bu tavsiyelerin, bu yapıcı eleştirilerin ışığında ülkemiz son 10 yılda çok büyük mesafe kat etti. Global krizin en az hasarla atlatılması için teknik, idari, sosyal birçok alanda önlemler alındı. Ve ülkemizin büyümesi devam ediyor. Geçtiğimiz Haziran ayına göre bu yıl Haziran'daki büyüme yüzde 11.8’lik oranda arttı. Dünya büyüyor ama Türkiye dünyanın büyüme hızından daha fazla büyüyor. Ülkemiz büyüyor ama enerji sektörü Türkiye’nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor. Türkiye’deki enerji sektörü yüzde 10’ların üzerinden büyümeye devam ediyor. Hamdolsun ki enerjide arzımız talebimizden daha fazla” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑