GÜNCEL

Balıkesir'de yangın korkuttu

9. Ana Jet Üs Komutanlığı yakınında çıkan yangın korkuttu.

27 Temmuz 2013 Saat: 18:35
Balıkesir'de yangın korkuttu
Balıkesir'de yangın korkuttu
Balıkesir'de 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın yakınında bulunan tarlalarda çıkan ot yangını korkuttu. Yangın rüzgarın etkisiyle üs komutanlığı içinde bulunan ağaçlık alana da zarar verdi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı. 
 
Saat 15.30 sıralarında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa büyüyerek askeri alana sıçradı. Alanda bulunan yaklaşık bir dönümlük ağaçlık alan zarar gördü. Yangına ilk müdahaleyi askerler yaptı. Yangın söndürülemeyince Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter de devreye girdi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 arazöz, Balıkesir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları'na ait arazözler ile iş makineleri ve çok sayıda asker de söndürme çalışmalarına katıldı. 
 
Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, saat 15.30 sıralarında çıkan yangına kısa sürede müdahale ettiklerini söyledi. Yalçın, "9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın yanında bulunan tarladaki otların tutuşmasıyla başlayan yangında askeri alandaki bir dönümlük bölgede ekili çam ağaçları ile 15 hektarlık alanda ise otlar yandı. Yangın saat 17.00 sıralarında kontrol altına alındı. Şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor." dedi.
 
Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangında herhangi bir mal ve can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑