YAŞAM

Balparmak’tan Gönül Mutfağı’na destek çağrısı!

Türkiye’yi derinden etkileyen 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren elinden gelen desteği sağlayan Balparmak, Ramazan ayında da bölge halkını yalnız bırakmadı. Topraktan Tabağa Kooperatifi ve

7 Nisan 2024 Saat: 10:57
Balparmak’tan Gönül Mutfağı’na destek çağrısı!
Balparmak’tan Gönül Mutfağı’na destek çağrısı!

Türkiye’yi birbirine kenetleyen 6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılması uzun zaman alacak. Zira depremin etkisi tahminlerin çok üzerinde bir yıkıma sebep oldu. Hasarının boyutu 11 ili kapsayan yıkıcı depremin ardından birçok şirket ve sivil toplum kuruluşu gibi bölgeye destek olmaya çalışan Balparmak, Ramazan’da da depremzedelerin yanında olmayı sürdürdü.

Balparmak CEO’su Ali Bozer İskenderun’da bulunan İbrahim Çeçen Konteyner Kent’teki Gönül Mutfağı’na yaptığı ziyarette Gönül Mutfağı kurucusu Şef Ebru Baybara Demir’le bir araya geldi ve depremzede ailelere yemek dağıtımına katıldı. Bozer, “Zorlu zamanlarda doğan dayanışma ruhu bize Topraktan Tabağa Kooperatifi ve Gönül Mutfağı gibi değerli paydaşlar kazandırdı. Ramazan ayı paylaşma ve yardımlaşma ayı. Deprem felaketinin üzerinden bir yılı aşkın zaman geçti fakat burada yapılacak daha çok iş var, sarılacak yaralar, tutulacak eller var. Az çok demeden destek vermeye devam etmeliyiz. İnanın buraya gelince bunu bilmenin ötesinde tüm ruhunuzla hissediyor, yaşıyorsunuz… Balparmak olarak bugün burada olmamızın en önemli nedeni de çağrıda bulunmak. Burada her türlü desteğe ihtiyaç var. İmkanı olan kişi ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları sosyal fayda projesi geliştirirken deprem bölgelerini önceliklendirmeliler” şeklinde konuştu.

Deprem bölgesine desteklerin devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Gönül Mutfağı Kurucusu Şef Ebru Baybara Demir ise, şunları söyledi:

Kurumsal ve bireysel gönüllülerimizin desteği ile İskenderun’da Ramazan ayı boyunca iftar için sıcak yemek ve gıda kolisi dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Gönül Mutfağı olarak yoğun bir çabayla elimizden geleni yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi gönüllü desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bu mutfakta destek olan her bir gönüllümüz Türkiye’nin farklı yerlerinden geldi. Birlik olmak ve yardım etmek hepimize manevi bir güç sağlıyor. İmkanı olan herkesi aramıza katılmaya davet ediyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑