EKONOMİ

Banka hisseleriyle yeni rekor!

İMKB, banka hisselerinin yükselişe geçmesiyle tarihi en yüksek kapanışı, 81.911 puan olarak güncelledi.

14 Ocak 2013 Saat: 17:01
Banka hisseleriyle yeni rekor!
Banka hisseleriyle yeni rekor!

 İMKB, ilk seansı 877 puan artışla yeni kapanış rekoru olan 81.911 puandan tamamladı.

Dış piyasalarda pozitif görünüm devam ederken, yurtiçinde borsa haftaya yükselişle başladı. Özellikle bankacılık hisselerindeki alımlarla İMKB-100 Endeksinde hızlı yükseliş yaşandı. Borsa tarihi zirvesini 81.958 puanla yenilerken, ilk seans 1.08 yüzde değer artışla 81.911 puandan kapandı. Günün ilk yarısında 1.44 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi. İlk seans sonunda bankacılık endeksi ise yüzde 1.73 prim yaptı.

Faiz ve döviz cephesinde de yeni hafta gevşek seyirle başladı. Euro/dolar paritesi 29 Şubat 2012 tarihinden beri gördüğü en yüksek seviye olan 1,3404'ü test ederken, yurtiçinde Dolar/TL 1.77 seviyesinin altında alıcı buluyor. Günün ilk yarısında dolar 1.7680, euro 2.3650 liradan el değiştiriyor.

Gösterge tahvilde ise hafta başında yüzde 6.36 olan faiz 0,37 puan gerileyerek haftayı yüzde 5.99 seviyesinde kapatırken, gösterge faiz bugün yüzde 5.98 seviyesinde işlem görüyor.

Yurtdışında ise  artı seyir devam ediyor.Bu akşam ABD'de Fed Başkanı Bernanke'nin konuşması yakından izlenecek. Özellikle son açıklanan toplantı tutanaklarında FED yöneticilerinin bir kısmının tahvil alım programının yıl sonuna kadar devam etmesi gerektiğini savunurken, bir kısmının yıl sonundan çok daha önce sona erdirilmesini istiyor olması dikkat çekmişti.

Ayrıca bu hafta ABD'de Goldman Sachs, JP Morgan, Bofa, Citigroup ve Intel 4.çeyrek sonuçlarını açıklayacaklar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑