GÜNCEL

Baraj kapakları açıldı, piknikçiler sular altında kaldı

Siirt'te Botan Çayı'nda ani su yükselmesi nedeniyle suya kapılan vatandaşlardan 6 kişi kurtarılırken, AFAD ekiplerinin mahsur kalan diğer vatandaşların kurtarılması için başlattığı çalışma sürüyor. Siirt Vali Vekili Mustaf

24 Ağustos 2014 Saat: 23:01
Baraj kapakları açıldı, piknikçiler sular altında kaldı
Baraj kapakları açıldı, piknikçiler sular altında kaldı

Bölgeye sevkedilen arama kurtarma ekipleri, kısa sürede 4 kişiyi boğulmak üzereyken son anda kurtardı. Tillo İlçesi'nin 5 kilometre doğusunda yeralan ve Limak Grubu'nun yaptığı Alkumru Baraj gölünde biriken suların bugün akşam saat 18.00 sıralarında taştı.

Yasak bölge olmasına rağmen piknik yapan 4 kişi taşkın sularına kapıldı. Haberin duyulması üzerine bölgeye sevkedilen kurtarma ekipleri, boğulmak üzere olan 4 kişiyi kurtardı. Siirt Devlet Hastanesi'ne 2’si ağır 8 yaralı getirilirken çok sayıda yaralının da şehirdeki diğer sağlık birimlerinde tedavi altına alındığı belirtildi. 

VALİ VEKİLİNDEN İKİ AYRI AÇIKLAMA 

Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, Al Kumru Barajı'ndan taşan suya kapılan insanlarla ilgili yaşanan bilgi kirliliği olduğunu belirterek, "Kimsenin paniğe kapılmasına gerek yok. Daha önce taşkın sulara kapılan 4 vatandaşımız ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştı. Ancak bu saat itibariyle kurtarılan ve şu an hastanede yatan 6 kişi dışında herhangi bir kayıp , yaralı veya ölü mevcut değil. Buna rağmen arama kurtarma ekiplerimiz olay yerinde, aramalarına devam ediyor" dedi. 

Vali Vekili Pala'nın bu açıklamasına rağmen halk arasında, çok sayıda kayıp ve ölü olduğu dedikoduları üzerine yüzlerce kişi Siirt Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. Burada toplanan vatandaşlar, önlem alınmadığı gerekçesiyle valiliği ve diğer yetkilileri istifaya çağırdı. Sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getiren vatandaşların hastane bahçesindeki bekleyişi devam ediyor. 

İlerleyen saatlerde ise Vali Vekili Pala, “AFAD ekiplerimiz kayıp olduğu bildirilen 6 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor” açıklamasını yaptı. Pala, yaralanan Ercan Olgun, Yunus Emre Öztaş, Sabriye Tente, Emine Kunduracıoğlu, Leyla Tente, Doğan Güleç'in Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını ve tedavilerine başlandığını açıkladı. 

BAŞBAKAN ERDOĞAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te Botan Çayı'ndaki su yükselmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan'ın, Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyareti sırasında bölgedeki yetkililerle görüştüğü öğrenildi.

BELEDİYEDEN "NEHİR KIYISINDAN UZAKLAŞIN" DUYURUSU

Öte yandan Botan Çayı'nın döküldüğü Dicle Nehri kıyısı üzerinde bulunan Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde de belediye hoparlöründen yapılan anonsta, vatandaşların nehir kıyısından uzaklaşması istendi. Siirt'te baraj kapaklarının açıldığı ve taşkın suların Cizre'ye gelme ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olmaları istenen anonslar sık sık yapıldı. Siirt Belediyesi Eş başkanı Tuncer Bakırhan  kayıp sayısının daha yüksek olduğunu öne sürdü.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑