KKTC

BAŞBAKAN BABALIK YAPSIN

KKTC-Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclisi’nin, UBP’li üyelerin katılımıyla yapılan dün akşamki toplantısında LTB’nin düzlüğe çıkabilmesi için kararlar üretildi, idari ve mali olmak üzere 2 komite kurulması kararı alındı.

30 Kasım 2012 Saat: 22:48
BAŞBAKAN BABALIK YAPSIN
BAŞBAKAN BABALIK YAPSIN
Toplantı sonrasında, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları ve Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Savaş Bozat basına açıklamalarda bulundu. 
LTB Başkanı Bulutoğluları, BES Başkanı Savaş Bozat’a da bazı taahhütlerde bulunduklarını belirterek, çalışanların Pazartesi günü iş başı yapmaları halinde, ilk gün bayramlık ve 15 günlüklerini, ayın 12-13’ü gibi 13. maaşlarını, ay sonu da Aralık ayı maaşlarını ödeyeceklerini söyledi. 
BES Başkanı Savaş Bozat da geçmişte hükümetin maaşları ödemek konusunda gösterdiği iyi niyeti, şimdi de göstermesi gerektiğini kaydetti. Bozat, “Başbakan’ın bu konuda babalığını yapması gerek, bu sorun giderilirse biz Pazartesi günü seve seve iş başı yapmaya hazırız” dedi. 

LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, dünkü toplantında Mali ve İdari Komitelerin kurulmasını onayladıklarını belirterek, komitelerin bugün itibarıyla çalışmalara başlayacaklarını söyledi. 
Toplantıda LTB için alınacak tedbirlerle ilgili bazı kararlar da ürettiklerini ifade eden Bulutoğluları, LTB’nin mülk sözleşmelerinin yapılabilmesi, araçların gözden geçirilerek satılmasıyla ilgili, belediyenin dıştan alacaklarının tahsis edilebilmesi için idari komitenin yetkilendirilmesi, hükümetten faiz indirimi kararı almasını istemek gibi kararlar ürettiklerini anlattı. 
LTB Başkanı Bulutoğluları, BES Başkanı Savaş Bozat’a da bazı taahhütlerde bulunduklarını belirterek, çalışanların Pazartesi günü iş başı yapmaları halinde, ilk gün bayramlık ve 15 günlüklerini, ayın 12-13 gibi 13. maaşlarını, ay sonu da Aralık ayı maaşlarını ödeyeceklerini söyledi. 
Bunun dışında kalan grev günleriyle ile ilgili olarak da, hükümet ve Sayıştaylık nezdinde çalışmalar başlatıp ne yapılabileceği konusunda görüş alacaklarını belirten Bulutoğluları, sendikanın bunu iyi değerlendirmesini ümit ettiğini dile getirdi. 
Bulutoğluları, Bozat’la gerekli girişimleri beraber yapmaya hazır olduğunu vurgulayarak, sendika ve çalışanlara elinden geleni yapacağı sözünü verdi. Bulutoğluları, temennisinin BES’in grevi kaldırıp Pazartesi iş başı yapması olduğunu söyleyerek, “inanıyorum ki sağduyu galip gelecektir” dedi. 

BOZAT: BAŞBAKAN BABALIK YAPMALI 

BES Başkanı Savaş Bozat ise, yapılandırılmayla ilgili alınan kararlara karşı olmadıklarını, ancak greve çıkma sebeplerinden birinin “angarya çalıştırılmak” olduğunu, şu anda kendilerine sunulanın ise sadece 15 günlük maaş ödenmesi ve bir buçuk aylık kesinti yapılmaması olduğunu söyledi. 
Bu konuda Başbakan İrsen Küçük’le görüşeceklerini ve bir takım girişimleri olacağını ifade eden Bozat, geçmişte hükümetin maaşları ödemek konusunda gösterdiği iyi niyeti, şimdi de göstermesi gerektiğini kaydetti. Bozat, “Başbakan’ın bu konuda babalığını yapması gerek, bu sorun giderilirse biz Pazartesi günü seve seve iş başı yapmaya hazırız” dedi. 

ÇALIŞANLARI DENETLEYECEK 
Konunun yine de yönetim kurullarında değerlendirileceğini belirten Bozat, sorunun çözümünü hükümetten beklediklerini söyledi. Kamuoyunda kendisiyle ilgili bazı eleştiriler bulunduğunu ifade eden Bozat, bu konularda Bulutoğluları’ndan kamuoyunu aydınlatmasını istedi. Cemal Bulutoğluları da, bu süreçte kendisinin çalışanlarıyla ilgili hiçbir açıklama yapmadığını ifade ederek, Savaş Bozat’ın 1. Sınıf Maliye Memuru olduğunu, Maliye’de müfettiş görevini yaptığını, ayrı odası olduğunu, yeni çalışanları denetlemek görevi bulunduğunu kaydetti. 

Bulutoğluları, Bozat’ın işe gelmeden para aldığı gibi söylemlere yönelik ise, kendisinin bir belediye başkanı olduğunu, kimin işe gelip gelmediğini kontrol etmediğini, bunu amirlerin kontrol ettiğini, Bozat’ın amirlerinden kendisine böyle bir şikayet gelmediğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑