GÜNCEL

Başbakan Davutoğlu: Cizre'de provokasyon ile karşı karşıyayız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da yaptığı açıklamayla Cizre'deki olayları değerlendirdi.

28 Aralık 2014 Saat: 12:14
Başbakan Davutoğlu: Cizre'de provokasyon ile karşı karşıyayız
Başbakan Davutoğlu: Cizre'de provokasyon ile karşı karşıyayız

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Provokasyon ile karşı karşıyayız. Provokasyonlara karşı her türlü tedbir alınacak. Devlet her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Bazı unsurların Cizre’ye girmesine karşı önlemler alındı. Türkiye ateş çemberinin ortasında istikrar ve huzur sağlayıcısı. Türkiye’deki huzurdan rahatsız olanlar var. Olayı hem provoke edenler var, hem de kaos var görüntüsüyle olayı abartanlar var bu da gözümüzden kaçmadı" dedi.

Konya’dan Hatay’a gitmek üzere harektinden önce basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: 

“Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Dün de yine olayı daha da tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyumuzun bunu yakından bilmesini isterim ki bu provokatörler, hem yakalanmış, bazıları da bu süreç içinde kontrol altına alınmışlardır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu açık şekilde göstermektedir.” 

 



“Sadece devlete dönük bir provokasyon değil, değişik siyasi gruplar arasında da bir çatışma ortaya çıkarmak istediler. İkisine karşı da hazır olmak lazım. Olaylar, ilk aşamasındayken sosyal medya üzerinden ve diğer yayınlarla sanki 'Cizre'de kontrol kayboldu, Cizre'de tam bir kaos var' görüntüsüyle neredeyse bu provokasyonlara katkıda bulunmaya çalışan bazı unsurlara da dikkatinizi çekmek isterim. Bu unsurlar da Cizre olayları üzerinden özellikle bu paralel yapılanmanın hangi kanallarla bu olayları daha da abartarak toplumda huzursuzluk çıkarma çabaları içinde olduğunu da gözümüzden kaçmadı."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑