GÜNCEL

Başbakan Erdoğan: Ben emredersem ne olacak?

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul arasının Yüksek Hızlı Tren ile bağlanması nedeniyle Eskişehir'de düzenlenen törende konuştu

25 Temmuz 2014 Saat: 16:01
Başbakan Erdoğan: Ben emredersem ne olacak?
Başbakan Erdoğan: Ben emredersem ne olacak?

5 yıldır hızlı tren sorunsuz çalışıyor Konya’yı Eskişehir’e, Eskişehir’i Konya’ya bağladık Çok çalıştık dağları aştık Engellere rağmen hatları bitirdik ve hizmete alıyoruz.

Ankara-Eskişehir arası 1 saat 15 dakikaya düştü. Bu açtığımız yeni hatta Eskişehir-Bilecik arası 32 dakika. Eskişehir-İstanbul arası da 2 saat 20 dakika.

Ankara – İstanbul’u 3 saate düşüreceğiz, çalışıyoruz. Burada elbette durmuyoruz. Yakın bir zamandaBursa’yı da bu hatta bağlıyoruz.

Bu ağı çok daha fazla genişletip bir çok ili buluşturacağız. Sizler de kendi kendinize bunu sormalısınız. SSKGenel Müdürlük yaptığı dönemde Samatya, Okmeydanı SSK’nın hallerini belgeselle açıklamıştı Savaş Ay…

CHP Genel Müdürü o zaman SSK’nın genel müdürüydü. O yüzden bunu grup toplantımda göstermek istedim. Bu millet bunlara layık mıydı? Bu millet görsün. Sana 3 tane koyun verseler kaybeder gelirsin. Seni gördük biz. 6 sene genel müdürlük yaptın.

Ulaştığımız her hedef bizim için yeni bir başlangıçtır. Şu anda G-20’nin içinde varız. Hedefimiz 2023’te ilk 10’a girmek. 10 Ağustos seçimleri ülkemiz için bir gurur meselesi. Milli irade Ak Parti ile güçlendi. Milletimiz sandığa gidecek ve seçecek. 10 Ağustos’ta 2 tercih yapıyoruz. Eski Türkiye yeni Türkiye.

Eski Türkiye ile battık bittik. Yeni Türkiye ile tırmanıyoruz. Mevcut cumhurbaşkanı adaylarının ve destekleyenlerin hızlı tren diye bir hayalleri, dertleri var mı? Bunların milli geliri 3’e katlamak gibi bir niyeti var mı?

Bizim yaptıklarımıza bunun hayali bile ulaşamaz, yetişemez. Bunlar Pensilvanya ile işbirliği içerisindeler. Bu zihniyet bugünkü tren hatlarına sabotaj düzenleyen zihniyettir. Bu zihniyet Türkiye’yi kara trene mahkum eden zihniyettir. Onlar o eski koalisyon günlerine geri dönmek istiyorlar. Ya eski Türkiye’nin monşer adayına. Ya da yeni Türkiye’ye oy vereceksiniz. Hangi partiye gönül verdiğiniz önemli değil.

HDP’nin adayı vatandaşı tehdit ediyor, tehditle bu iş olmaz. Biz eğer seçilirsek bir ve beraber 77 milyonu kucaklayacağız. İsrail’in şımarıklığına dünya göz yumuyor. BM İsrail’e destek veriyor. O annelerin halini görüyorsunuz değil mi? 800’e varan şehit Gazze’de. Biz şu anda insani yardımı bile ulaştırmaya zorlanıyoruz. İlaç, gıda göndereceğiz onu bile engellemeye çalışıyoruz. Er veya geç oraya ulaşacağız.

Bu konuşmalar bu karışımlar bu beyefendileri rahatsız ediyor. İsteseler de istemeseler de devam edeceğiz. CHP, MHP, malum medya, HDP, Pensilvanya İsrail’in işini kolaylaştırıyorlar.

"TIRLARI DURDURAN PENSİLVANYA"

Eyy CHP, MHP ya sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var. Her türlü yardımı yapan biziz. MİT’in tırını durdurup arayanlar Pensilvanya idi. MİT’in araçlarını ay.

"BEN EMREDERSEM NE OLACAK?"

Cumhuriyet gazetesi diyor ki Başbakanın emriyle durduruldu. Gerçi burada benim emrim yok. Ben emredersem ne olacak? MİT’in tırını durduramazsın buna yetkin yok. Durdurulan TIR’lar Türkmenlereinsani yardım götürüyordu.

“BAK BAK 1 AYDA NASIL DA KONUŞUYOR”

12 yıl önce Kırım’a ulaşabildiler mi acaba? Bunların derdi dalkavukluk. Yoksa bu kadar ahlaksız davranmaz. Adayları diyor ki. “Gazze’yi bırak, Rabia’yı bırak Türkmenlere bak” diyor. Bak bak 1 ayda nasıl da konuşuyor. Nasıl da dümen suyuna girmiş ne çabuk girmiş.

“KAHİRE’DE DOĞMUŞ, 30 YAŞINDA GELMİŞ”

Ben bu kadar kabiliyetli olduğunu sanmıyordum. Kahire’de doğmuş, 30 yaşında gelmiş hangi toprağın evladı, neyde bahsediyorsunuz siz? Burada doğduk buranın evlatları biziz. Çok daha fazla muhatap olacak değilim. Bizim için Gazze milli, insani meseledir. Sonuna kadar yanlarında olacağız.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑