SİYASET

Başbakan Erdoğan konuşuyor

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.

4 Aralık 2012 Saat: 12:13
Başbakan Erdoğan konuşuyor
Başbakan Erdoğan konuşuyor
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Önümüzdeki hafta bütçe tasarısı Genel Kurul'a gelecek. 2013 bütçemiz ülkemizin küresel finans karşısında dik duruşunu ortaya koydu. Küresel kriz öncesinden daha iyi hedefleri bütçemize koyduk. 

Kasım ayında ihracatımız yüzde 20 arttı. Borsa tüm zamanların rekorunu dün kırdı. IMF'ye olan borcumuz 1 milyar doların altına indi. Biz daha önceki iktidarların borçlarını ödedik.

Hedefimiz Rusya ile ihracatı 100 milyar dolara çıkarmak. 

29 Kasım 2012 tarihi, Filistin tarihinde dönüm noktası olarak kayıtlara geçti. Filistin, BM'de gözlemci devlet oldu. Bu kararın hemen ardından Mahmud Abbas'ı arayarak kutladım. Filistin halkını bir kez daha tebrik ediyorum. Filistin tarih sahnesinde yeniden yer aldı. 

Bu karardan sonra İsrail, yeni yerleşim yerleri inşa etme provokasyonların derhal vazgeçmelidir. İsrail de artık sorumlu davranmak zorundadır. Bu bölge artık eskisi gibi değildir. Bu bölgenin idarecileri artık eskisi gibi değildir. İsrail'in hukuksuz girişimleri artık gına getirmiştir. Bölge ülkeleri seslerini yükseltmiştir. Siyasi haleti ruhiye dünden artık çok ama çok farklıdır. Kendi halkını kandırmaktan, zulmetmekten kaçınmak zorundadır. İsrail artık kandan ve gözyaşından beslenmekten vazgeçmelidir. İsrail bölge barışına zarar verdiği kadar kendi halkına da zarar veriyor. Filistin için başlayan yeni sürecin İsrail için de başlamasını diliyorum.

Filistinli kardeşlerime çağrım var: Biz Filistin'de parçalanmışlık görmek istemiyoruz. Biz kardeşin kardeşe küslüğüne hatta çatışmasına şahit olmak istemiyoruz. Filistin'de birliğin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑