GÜNCEL

Başbakana protesto

Soma faciasında Başbakan Erdoğan ölü sayısını 238 olarak açıkladı. Ancak CHP Manisa Miiletvekili Özgür Özel, sayının 350'ye yaklaştığını söyledi

14 Mayıs 2014 Saat: 18:38
Başbakana protesto
Başbakana protesto

Türkiye'de üç günlük yas ilan edilirken, 19 Mayıs törenleri de iptal edildi. Türkiye Futbol Federasyonu, bugün ile yarın yapılacak olan bütün profesyonel ve amatör maçları ertelediğini açıklarken, birçok sanatçı konser organizasyonlarını iptal ettirdi.

CHP'Lİ VEKİL: "ÖLÜ SAYISI 350'YE YAKLAŞIYOR"

Başbakan Erdoğan'ın 238 madencinin hayatını kaybettiğini söylediği facia ile ilgili CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'den ürkütücü bir rakam geldi. Özel, hayatını kaybeden madenci sayısının 350'ye yaklaştığını ifade etti.

ERDOĞAN'A SOMA'DA ŞOK

Başbakan Erdoğan Soma Belediyesi çıkışında, kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Yaklaşık 100 metre uzakta bir gencin protesto sloganları attığı duyuldu.

Başbakan'ın korumaları bu gence müdahale edip gözaltına aldı. Bunu gören başka bir genç de polislere tepki gösterince, belediyeye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki grup da protestolara katıldı. Polisin sert tepkisine bazı vatandaşlar da tepki gösterince, olayın boyutu büyüdü.

Bu sırada konuşmasını bitirip aracına binen Başbakan Erdoğan protestocuların bulunduğu yerde durup aracından indi. Ancak bu sırada 'Başbakan istifa' diye bağıranlar oldu. Bunun üzerine yakın korumalarıyla Özel Harekat polisleri protestoculara ve olayları görüntüleyen gazetecilere müdahale etti, tartakladı.

Proteto sırsında göstericiler İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da tepki gösterip üzerine doğru yürümesi dikkati çekti. Başbakan Erdoğan bu sırada bir markete sığındı. Protestolar esnasında İçişleri Bakanı'nın da koşarak markete sığındığı iddia ediliyor.
Protestolar esnasında Başbakan'ın konvoyunda yer alan 3 aracın camları kırıldı. Başbakan'ın protestolar esnasında bir vatandaşı azarladığı da görüldü. Soma'daki protestoların ardından AKP İlçe Binası taşlandı.İlçe binasının camlarının kırıldığı görüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑