BELEDİYE

Başkan, Bulgar konuklarını ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Bulgaristan Dost Partisi temsilcilerini konuk etti

8 Ekim 2016 Saat: 13:14
Başkan, Bulgar konuklarını ağırladı
Başkan, Bulgar konuklarını ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bulgaristan Dost Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kırcaali Milletvekili Şabanali Ahmed, Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızov, Şumnu Milletvekili Aydoğan Ali, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Türk) Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu ile Dost Partisi’nin Kocaeli delegeleri Salim Şentürk, Günay Uzun ve Mustafa Işık’ı makamında konuk etti. Bölge konularının yanı sıra Türkiye ile ilişkilerinin değerlendirildiği görüşmede, Dost Partisi’nin Kocaeli’deki faaliyetleri ve teşkilatlanması konusu da ele alındı.

EŞİT HİZMET HAYATA OLUMLU YANSIYACAKTIR

Görüşmede 6 Kasım Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kocaeli’de iki sandığın kurulacağı bilgisini Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na veren misafir heyet, Türkiye’nin sanayi başkenti Kocaeli’nin Bulgaristan’daki şehirlerle olan ilişkilerinin de artan bir ivme kazanması istediler. Bal-Türk’ün koordinasyonuyla özellikle Kocaeli ve Bursa’daki iş dünyasının temsilcilerinin Bulgaristan’da yatırım yapmak üzere teknik çalışmalar için harekete geçmesi gereğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bulgaristan’da ayrım yapmadan her vatandaşa hizmet edilmesine odaklanılmalıdır. Bu bakış açısı her yönüyle Bulgaristan’daki hayata olumlu yansıyacaktır. Ayrıca, iş dünyamızın Bulgaristan’da daha fazla yatırım yapması, soydaşlarımızın ticari alanda da etkili olmalarına fırsat tanıyacaktır” dedi.  

“GELECEĞE DÖNÜK EN ÖNEMLİ PROJEMİZ GENÇLİĞİMİZDİR”

Bulgaristan’daki soydaşlarımızın ve özellikle gençlerin iyi yetiştirilmesi üzerinde de duran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bulgaristan’ın kanunlarına ve kamunun kurallarına uygun hareket edilerek, uyuşturucu, alkol ve tüm zararlı maddelerden gençlerimizi uzak tutmaya gayret gösterelim. Geleceğe dönük en önemli projeniz unutmayın ki gençlerimizdir. Türkçe dilini unutmayan bir nesil, dinini yaşayan ve koruyan bir nüfus hareketliliği her daim Bulgaristan’da olmalıdır” ifadelerini kullandı. Dost Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şabanali Ahmed de, “Türkiye’nin ve özellikle Kocaeli’nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Kentinizde yerleşik olarak yaşayan çifte vatandaşların bulunduğunu da belirtmek isterim. Bulgaristan-Kocaeli hattında ilişkilerimizin artmasını da çok önemsiyoruz” diyerek düşüncelerini ifade etti.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑