GÜNCEL

Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Askerlikte reform!

Yeni askerlik sistemi hakkında önemli açıklama Başkan Erdoğan’dan geldi. Erdoğan açıklamasında, planlı ve bilinçli profesyonel askerliğe geçişi duyurdu. 'Yığılmaları ortadan kaldırmalıyız' ifadesinde bulundu

13 Haziran 2019 Saat: 09:34
Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Askerlikte reform!
Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Askerlikte reform!

Başkan Erdoğan, askerlikte devrim yaratacak nitelikte bir reformu hayata geçireceklerini duyurdu. "Senelerin beklentisiydi, bu beklentiyi şu anda biz devreye aldık" ifadesinde bulundu.

Yeni askerlik kanunu çerçevesinde yükümlülerin de yarıya yakın olarak hemen terhis olacağını ve kalanların görevlerini sürdüreceğini belirten Erdoğan, "Yükümlü askerlikte sıkıntılarla ihtiyaçlar bulunuyorsa çözüm ürütmek, ülkenin yöneticisi olarak bizim görevimizdir" dedi.

Erdoğan, bu düzenlemenin diğer bir yandan profesyonel askerliği yaygınlaştıracağını ve ülkenin bütün evlatlarının temel askeri eğitimden geçmesini sağlayacak şekilde hazırlandığını da söyledi.

Yeni askerlik sistemiyle ilgili ayrıca Erdoğan, ülke sınırları içinde ve KKTC başta ve sınır dışında hiçbir aksaklık yaşanmayacağını da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki seçimler içinse 4 yıllık, belediye başkanlığı seçimleri içinse 5 yıllık bir dönem olduğunu da belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑