GÜNCEL

BAŞKAN SEZER’DEN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından deprem bölgesine 75 personeli ile birlikte giden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

10 Şubat 2023 Saat: 10:05
BAŞKAN SEZER’DEN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA AÇIKLAMA
BAŞKAN SEZER’DEN DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Gölcük Belediyesi 75 personeli ile birlikte görev aldığı bölgede depremin yaralarını sarma çalışmalarına destek veriyor. Bölgede Kocaeli’de görev yapan belediye başkanları ile birlikte görev alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Hatay Antakya Defne ilçesinde Gölcük Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

GÖLCÜK BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVDE

Defne’de 22 araç ve 75 kişiyle sahada çalışmalara destek verdiklerini söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Ekiplerimiz Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta da arama kurtarma faaliyetinde bulundular. Dün ve bugün Defne’de iş makinaları ile kurtarma faaliyetlerine destek olduk. Defne’de depremzedelere; bugün 1000, yarın da 1500 kişilik sıcak yemek ikram edeceğiz. Temizlik işlerimiz 2 çöp kamyonu ile temizlik çalışmalarına başladı. İş makinaları ile enkazların kapadığı yolları açmaya öncelik vereceğiz” dedi.

 

“ALLAH MILLETIMIZE DEVLETE ZEVAL VERMESIN”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri ile yardım malzemelerini direkt mağdurlara ulaştıracaklarını belirten Başkan Sezer, “Burada, Dedne Kaymakamlığı desteği ile bir okul spor salonunu da yardım deposu olarak tahsis ettirdik. Yardım tırları buraya gelecek. Sonra Küçük araçlarla Defne mahallelerinde dağıtım yapacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, çalışmalarla ilgili, Defne kamu görevlilerinin de dahil edildiği koordinasyon toplantısı yaptı. İlçelerimiz azimle çalışıyor. Defne’de büyük hasar var ama yaraların sarılması için devlet tüm imkanlarını kullanıyor. Çok sayıda özel iş makinası da kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Allah milletimize, devlete zeval vermesin” diye konuştu.

 

“GÜN BIRLIK OLMA VE YARALARI SARMA GÜNÜ”

Yardımsever hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Sezer, “Gölcük Belediyesi organizasyonu ile hemşehrilerimizin desteği ile deprem bölgelerine şu ana kadar 29 tır yardım malzemesi gönderdik. Gölcük’te tabiri caizse bir yardım seferberliği var. Yardımsever hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Yine; bireysel ve kurumsal olarak yardım tırları gönderenler de oldu. Bunları da yönlendirdik. Bu şekilde giden 9-10 tır yardım malzemesi daha daha var Gölcük’ten. Gün birlik olma ve organize şekilde yaraları sarmak için elbirliği ile çalışma günüdür. Allah her türlü afetten milletimizi muhafaza eylesin” şeklinde konuştu.

 

GÖNDERİLEN YARDIM TIRI SAYISI 35’E ULAŞTI

Öte yandan Gölcüklü yardımseverlerin seferberliği ile toplanan yardımlar, Gölcük Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde; deprem bölgesine sevk edilmeye devam ediyor. Dün yardımseverlerin getirdiği ve gönüllüler tarafından özenle paketlenerek hazırlanan 8 tır dolusu yardım malzemesi ve 3 kamyon içme suyu daha deprem bölgesine gönderildi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, depremin ardından 87 saat içinde toplam 35 tır yardım malzemesi gönderilmesini sağlayan hemşehrilerine çok teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑