DENİZ

Başlangıç Yelkenlileri

Yelkene yeni başlayacaklar için tekne seçimi en zor kararlardan biri… Her halükârda seçim sizin ancak ilk teknenizi alırken özellikle boyuna dikkat etmelisiniz.

26 Temmuz 2014 Saat: 22:41
Başlangıç Yelkenlileri
Başlangıç Yelkenlileri

Bizim önerimiz; küçük gezi yelkenlileri… Boyları 6,40-12,85 metre arasında değişen bu yelkenlileri, hem daha makul fiyatlara satın alıp, hem de marina masraflarını en aza indirgemeniz mümkün. Ayrıca daha kolay kullanım sağladıkları için, bir süre sonra deneyim kazanıp bir üst modele geçebilirsiniz. İşte sizin için araştırdığımız kullanımı kolay, konforlu ve ucuz 20 başlangıç teknesi… Hazırlayan Neslihan Böle

 

First20_124I5245

Beneteau First 20,  20.060 Euro

Beneteau’nun günlük geziler için tasarlanan yelkenlisi sadece 6,40 metre uzunluğunda ve 2,48 metre genişliğinde. Yelkenli, armasında yapılan değişiklikler sayesinde daha hızlı ve performansı da yüksek hale getirilmiş. Büyük ana ve cenova yelkenleri ile kendinden destekli direği bulunan yelkenli, armanın orta alana yerleştirilmesi sayesinde havuzlukta daha kolay hareket etme imkânı tanıyor. 15,84 metrekare ana yelken, 10,35 metrekare cenova yelken alanına sahip First 20’nin 10 beygirlik dıştan takma motoru da mevcut. İçerideki tavan yüksekliği 1,45 metre olan yelkenlinin baş tarafında iki kişilik bir yatak ve salonunda karşılıklı iki koltuk yer alıyor. Bu koltuklar da tek kişilik yatağa dönüştürülebiliyor.

 

elan210-8607

Elan 210, 25.990 Euro

Çok küçük olmasına rağmen kullanışlılığından ödün vermeyen Elan 210, Humpreys Yacht Desing ile Elan Design Team’in ortaklaşa tasarladığı bir yelkenli… 6,60 metre boyunda ve 2,50 metre genişliğindeki Elan 210’u hareketli salma ve dümen palası, katlanabilir direk özelliği ile aracınızın arkasında istediğiniz yere taşımanız mümkün. 20 dakika gibi kısa bir sürede de teknenizi kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Çift dümen palası, torpil salması ve ekonomik fiyatı yelkenliyi öne çıkaran özelliklerden birkaçı… Uzun yolda da konfor sunan yelkenlinin başaltında iki kişinin kalabileceği küçük bir kamara ve ortada her iki tarafta oturma minderleri ile eviye ve tek göz ocak da yer alıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑