TURİZM

Batı Akdeniz’e yöneldiler

Alman tatilcinin tercihi bu yıl Batı Akdeniz olacak

3 Nisan 2016 Saat: 17:16
Batı Akdeniz’e yöneldiler
Batı Akdeniz’e yöneldiler

Tunus'ta kapalı olan otellerdeki personeli İspanya'da istihdam edeceklerini, Yunanistan programında mültecilere yardım edecek olan tatilcilere bazı avantajlar sağlayacaklarını söyleyen TUI Group Başkanı Friedrich Joussen, Türkiye için güvenlik konusuna vurgu yaparken, Alman tatilcilerin bu yılki tercihinin Batı Akdeniz olduğunun altını çizdi.

Turizm devi TUI Alman tatilcilerin bu yılki eğilimlerini belirledi. Almanya genelinde yılın ilk üç ayında yapılan tatil rezervasyonlarının terör saldırıları nedeniyle Türkiye ve Tunus gibi tatil destinasyonlarına yapılmaktan kaçınıldığını görülürken bundan en karlı çıkan ülkelerin başında ise İspanya geliyor.

ALMAN TATİLCİ BATI AKDENİZ'İ TERCİH ETTİ

Alman turizm grubu TUI son aylarda Türkiye ve Kuzey Afrika ülkelerinde meydana gelen terör olayları nedeniyle Alman turizm tüketicilerinin tercihlerinde net değişikliklerin meydana geldiğini tespit etti. TUI yönetiminden Friedrich Joussen'in geçtiğimiz Pazar günü Deutschlandfunk isimli haber programında verdiği demeçte Alman tatilcilerinin tercihlerini Doğu Akdeniz yerine Batı Akdeniz Ülkelerinden yana kullandıklarını ifade etti. Özellikle Türkiye satışlarının düşüş gösterdiği süreçte İspanya rezervasyonlarında belirgin bir artış gözlemlendiği dile getirildi.

TUI'DEN İSPANYA'DA YENİ OTEL YATIRIMI

TUI ise tatilcilerin değişkenlik gösteren destinasyon tercihlerinde adil olmayı hedeflemiş durumda. Bununla birlikte TUI kendi satış portföy ve programına dahil etmek üzere İspanya'da yeni otel alımlarını gerçekleştirmekte. İspanya'ya artan ilgi nedeniyle konaklama fiyatlarının yükselmesi ve son dakika (last minute) satış uygulamaları olmayacağına kesin gözle bakılıyor. Alman turizm sektörü ise doğu Akdeniz Ülkelerinde saldırı riskleri nedeniyle genel olarak etkilenmesi ise söz konusu değil. Uzakdoğu tatil tercihlerinde şimdiden iki haneli yüzde artışları gerçekleşmiş durumda.

"TÜRKİYE SAHİLLERİ BERLİN KADAR GÜVENLİ"

Friedrich Joussen, Türkiye'deki durum ile ilgili olarak verdiği demecinin devamında, güvenlik konusunun her zaman farklı hissedildiği, Türk yetkililerinin en azından Türkiye sahillerinin en az Berlin kadar güvenli olduğunun altını çizdiklerini dile getirdi. Joussen, Tunus'taki programlarına uzun süreliğine devam etmeme kararı nedeniyle, kapalı olan bazı otellerdeki personele vize almakta yardımcı olup örnek olarak İspanya'da istihdam etme kararında uygulamaya geçileceği belirtti.

MÜLTECİLERE YARDIM EDEN TATİLCİLERE EK BAGAJ HAKKI

Yunanistan rezervasyonları için TUI, müşteri talep ve tercihlerine uyulması kararı aldı. Buna bağlı tercihlerin bir tanesi ise 'Suriyeli sığınmacılar için yardım' adlı program. Bazı Alman vatandaşlarının tatillerinde Yunanistan'da bulunan Suriyeli sığınmacılara gönüllü yardım etme talepleri nedeniyle, bu ülkeye gelecek olan Alman vatandaşlarının berberinde getirecekleri yardım malzemeleri nedeniyle, kişi başı uçak bagaj ağırlık limitlerinin yükseltilmesi kararı alındı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑