KKTC

Bavul ticareti için gelmişler!

Polis yapılan inceleme sonucu, bir günde 10 kuyumcu gezen iki kadın zanlının, kaşla göz arası altınları yürüttüğünü belirtti

28 Temmuz 2012 Saat: 17:20
Bavul ticareti için gelmişler!
Bavul ticareti için gelmişler!

Kuzey Kıbrıs’a geldikten bir gün sonra kuyumcuları tek tek gezerek altın çaldıkları iddia edilen Elife Çadırlı (K-52) ile Yıldız Çadırlı (K-43) dün ek tutukluluk talebi ile 2. kez mahkemeye çıkarıldı.

Önceki duruşmada bir kuyumcudan altın çalındığını belirten polis, dünkü duruşmada başka bir kuyumcudan daha altın çalındığının ortaya çıktığını söyledi. Avukatları, zanlıların poliste işkence gördüğünü iddia ederek zanlı Yıldız Çadırlı’yı tanık kürsüsüne çıkardı. Zanlı Çadırlı, karakolda korkunç işkencelere maruz kaldığını iddia ederek KKTC’ye bavul ticareti yapmak için geldiklerini söyledi. Ancak iddia makamı tarafından sorgulanan zanlının çelişkili ifadeleri gerçeğin öyle olmadığını gösterdi. 

Alış veriş yapmak bahanesiyle kuyumculara gidip el çabukluğu yoluyla altın çaldıkları iddiasıyla tutuklanan Elife Çadırlı ile Yıldız Çadırlı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mesele ile ilgili soruşturmayı yürüten polis, 23 Temmuz’da KKTC’ye gelen iki zanlının bir gün sonra Lefkoşa’da 7, Gazimağusa’da 3 kuyumcuyu dolaştıklarını söyledi. Zanlıların Lefkoşa’da gittiği kuyumculardan bir olan Argüden Kuyumculuk’tan 4 adet küpe çalındığını belirten polis, olayda şüpheli olarak görülen zanlıların aynı gün Gazimağusa’da kuyumcuları gezerken yakalandıklarını vurguladı. 

BİR GÜNDE 10 KUYUMCU GEZDİLER:

Polis, zanlıların 25 Temmuz’da mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 2 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde Terminal’de faaliyet gösteren Asos Kuyumculuk yetkililerinin de şikâyette bulunduklarını söyledi. Polis, zanlıların Asos Kuyumculukta baktıkları küpe kutusundan 10 adet altın küpenin kayıp olduğunu belirtti. Zanlıların yakalandığında eşyaları olmadığını, sadece kol çantaları olduğunu açıklayan polis, zanlıların üzerinde 2 bin 700 TL para çıktığını söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑