TURİZM

Bayramda yurt dışı rekoru bekleniyor

Türkiye’de etkisini gösteren iklimsel değişiklikler bu sene rekor getirecek.

4 Ağustos 2012 Saat: 17:20
Bayramda yurt dışı rekoru bekleniyor
Bayramda yurt dışı rekoru bekleniyor

Türkiye’de etkisini gösteren iklimsel değişiklikler bu sene rekor getirecek.

Aşırı sıcaklardan bunalanlar Ramazan Bayramı’nda Rusya, Baltıklar ve Britanya gibi serin yerleri tercih etti. Dört günlük tatili uzatanlar uzaklara gidecek
Ramazan Bayramı’na iki hafta kaldı ancak birçok kişi tatil planını şimdiden yaptı. Yurtiçinde sıcaklardan bunalanlar, daha serin ülkeleri tercih ederken, İstanbul gibi şehirlerde trafikten şikâyet edenler ise kısa bayram tatilini uzatarak tercihini denizaşırı ülkelerden yana kullandı. Pronto Tour Yurtdışı Turlar Müdürü Sarp Özkar, bu yıl sıcaklar nedeniyle yaz mevsimine denk gelen bayramda Rusya, İskandinav ülkeleri ve Baltık başkentleri gibi sıcaklığın 23-24 derece civarında olduğu yerlerin tercih edildiğini söyledi. Özkar, Rusya ve Baltık ülkelerinde beyaz gecelerin sonuna yaklaşıldığını, bu nedenle de yüksek talep geldiğini söyleyerek bunun yanı sıra Budapeşte, Viyana ve Prag’ı içeren Orta Avrupa turlarının da çok satıldığını kaydetti. Yurtdışı tur fiyatları ise geçen yıla göre değişmedi. Hatta Avrupa’da bazı turlar ucuzladı. Avrupa turlarında fiyatlar 400 eurodan başlayarak 800 euroya kadar çıkıyor. Serin ve uzak ülkelerin fiyatları 599- 899 euro arasında değişiyor.

Yaz tat iliyle birleşt irdiler
Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin ise dört günlük bayram tatiline rağmen bir haftalık turlara yoğun talep geldiğini anlattı. Tekin, “Herkes sıcaklardan kaçmak için yaz tatiliyle bayram tatilini birleştiriyor. Bunun yanı sıra yurtdışında denize girilebilecek yer ve Balkanlar’a da ciddi talep geliyor” dedi. İtalya, İspanya gibi ülkelerde ağustos yüksek sezon olmadığı için daha avantajlı fiyatlar aldıklarını söyleyen Tekin, “Bu nedenle fiyat odaklı olanlar Avrupa turlarını seçiyor” dedi.



:

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑