MEDYA

BBC'ye Kore suçlaması

İngiliz yayın kuruluşu BBC'den 3 gazeteci geçen ay belgesel çekimleri için Kuzey Kore'ye gitti. Ancak döndüklerinde ülkelerinde büyük bir tepkiyle karşılaştılar. Gerekçe; Kuzey Kore'ye birlikte gittikleri öğrencileri belge

15 Nisan 2013 Saat: 12:30
BBC'ye Kore suçlaması
BBC'ye Kore suçlaması
"BBC, Kuzey Kore belgeseli için öğrencileri kalkan olarak kullandı." Suçlama; İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden London School of Economic'e ait.

Nedeni; üniversitenin 10 öğrencisinin Kuzey Kore gezisine BBC'den üç gazetecinin "habersiz" dahil olması.

18 - 28 yaş arası 10 öğrencinin 8 günlük Kuzey Kore gezisi geçen aydı. 

BBC Panorama programından üç gazeteci de hükümetin izni olmadan, öğrencilerle birlikte ülkeye giriş yaptı. 

Amaçları; son dönemde gerginliğin tırmandığı bölgede, belgesel çekimleri yapmaktı, hedeflerine ulaştılar. Gazeteciler; kimliklerini saklayarak giriş yaptıkları ülkede herhangi bir problemle de karşılaşmadı.

Ancak dönüşte London School of Economics'ten bazı yetkililer yayın kuruluşuna büyük tepki gösterdi. Gerekçeleri; kendilerine bilgi vermeden Kuzey Kore gibi bir ülkede öğrencileri tehlikeye atmalarıydı. 

BBC yetkilileri, "Öğrencilere gerekli bilgilendirmeyi yaptık, bilgilendirmediğimiz tek taraf Kuzey Kore'ydi" diyerek suçlamaları reddetti. 

Çekimler için Kore'ye eşi ve bir kameramanıyla giden Panorama muhabiri John Seweeney de öğrencilerin belgeseli desteklediğini söylüyor. 

London School of Economics'in öğrenci birliği, öğrencilere yalan söyledikleri gerekçesiyle programın kaldırılmasını istedi. 

Kanal yönetimi ise kararlı. Belgeselin bugün BBC 1 kanalında , gelecek hafta sonu da BBC World'te yayınlanması bekleniyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑