GÜNCEL

BDP: Bizi masadan kaldırmak istiyorlar

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunun BDPli üyelerinden Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dokunulmazlıkların kaldırılması ve Anayasa Uzlaşma Komisyonundan çekilme tartışmalarını AKŞAMa değerlendirdi.

11 Eylül 2012 Saat: 03:26
BDP: Bizi masadan kaldırmak istiyorlar
BDP: Bizi masadan kaldırmak istiyorlar

Siyaset dışına zorlanıyoruz
Ayla Akat Ata: 
Biz başından beri çözümün masada olduğunu ve toplumsal barışı sağlayacak sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdik.Ama yaşanan gelişmeler, iktidarın 'sivil anayasa' söylemiyle bağdaşır gibi değil. BDP'nin siyaset yapma yolları tıkanmak isteniyor ve partimiz siyaset dışına itilmeye zorlanıyor. Yaşanan tüm gelişmelere rağmen BDP'nin masadan kalmak gibi bir niyeti yok ve masadan kalkan taraf olmayacağız. Ama bizi masadan kaldırmak istiyorlar..

Çekileceğiz demedik
Altan Tan:
 Biz, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan çekileceğimizi söylemedik. BDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa, bu olasılığı da değerlendireceğimizi ifade ettik. Tartışmanın bu noktaya gelmesinin sorumlusu da BDP değildir, partimize yönelik linç kampanyasıdır. Masadan kalkmamızı sağlamaya yönelik her türlü sabotaj yapılıyor. AK Parti'nin sivil bir anayasa istediğini düşünmüyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑