GÜNCEL

BDP İmralı'ya Fidan Erbil'e

PKK'ya silah bıraktırmak için başlatılan yeni süreçte, BDP'lilerin İmralı'ya yapacağı ikinci ziyarete izin çıktı.

1 Şubat 2013 Saat: 11:24
BDP İmralı'ya Fidan Erbil'e
BDP İmralı'ya Fidan Erbil'e

Ahmet Türk, Ayla Akat ve Sırrı Sakık, birkaç gün içinde adaya gönderilecek. Adalet Bakanlığı, parti yönetimine 'İmralı'ya gidecek isimler Ankara'dan ayrılmasın' mesajı gönderdi. MİT Müsteşarı Fidan ise Erbil'e gidecek.

Terör örgütü PKK'ya silah bıraktırmaya yönelik müzakereler kapsamında BDP'li heyetin ilkini 3 Ocak'ta gerçekleştirdiği İmralı görüşmelerinin ikincisi için izin çıktı. Ahmet Türk'ün 3 PKK'lı kadının cenazesinde sarf ettiği sözlerin ardından oluşan gerginliğin yumuşamasında, Başbakan Erdoğan'a dayısını kaybetmesi dolayısıyla taziye telefonu açan BDP'lilerin verdiği sıcak mesajların etkili olduğu belirtildi. Alınan bilgiye göre İmralı'ya gidecek yeni heyete dahil olan Sırrı Sakık, görüşmede Erdoğan'a başsağlığı diledi ve İmralı sürecini hatırlatarak, 'Bu aralar güzel şeyler konuşuyorsunuz' dedi. Bunun üzerine Erdoğan, Türk'ün açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı 'Bu süreçte bazı açıklamaların yapılması doğru değil. Siz de arkadaşlarınızı kontrol etseniz iyi olur' sözleriyle dile getirdi.
MECLİS'TE SICAK DİYALOGLAR
Meclis'te Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile de görüşen Sakık, sürecin umut verici olduğunu dile getirdi. Kayatürk de 'Sayın Türk'ün açıklamaları, Kürtlerin bombalandığını söylemesi doğru olmadı. Ben de Kürdüm ama beni bombalamıyorlar' dedi. Sakık'ın BDP heyetine yönelik 'Çözüme mahkumuz' mesajının da ortamın yumuşamasında da etkili olduğu bildirildi.
ANKARA'DAN AYRILMAYIN MESAJI
Bu gelişmeler üzerine Adalet Bakanlığı'ndan BDP'lilere Ada'ya gidecek isimlerin önümüzdeki günlerde Ankara'dan ayrılmamaları yönünde mesaj iletildiği öğrenildi. Yeni heyette Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata'nın dışında Sırrı Sakık'ın da yer alacağı bildirildi. Ziyaretin birkaç gün içinde gerçekleştirmesi bekleniyor.
Bu arada, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da sürecinin saç ayaklarından biri olan Erbil ziyaretini gelecek Salı günü gerçekleştireceği bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑