SAĞLIK

Bebek ve çocuk ürünlerinde sürdürülebilirlik dönemi başladı

2022’yi 10 milyar dolarla kapatan yerel bebek ve çocuk giyim pazarının 2023’te 200 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ebeveynlerin değişen öncelikleri ise sektöre yön veriyor. Çocukları için sürdürülebilir ve sağlıklı bir yaşam inşa etmek isteyen ebe

28 Ocak 2023 Saat: 14:26
Bebek ve çocuk ürünlerinde sürdürülebilirlik dönemi başladı
Bebek ve çocuk ürünlerinde sürdürülebilirlik dönemi başladı

Yılda 1 milyonun üzerinde bebeğin dünyaya geldiği ülkemizde, CBME verilerine göre bebek ve çocuk tekstili pazarı 2022’yi 10 milyar dolar ile kapatırken, 2023’te de 200 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Son dönemde ebeveynlerin hızla değişen öncelikleri de vites büyüten pazara yön veriyor. Çocukları için sürdürülebilir ve sağlıklı bir yaşam inşa etmek isteyen ebeveynler artık bebeklik döneminden başlayarak doğal ve organik ürünlere yöneliyor. Özellikle 0-3 yaş arası bebekler için hazır giyimde nitelikli ürünlere talepler artarken, bu alanda faaliyet gösteren girişimler de markalaşma yoluna giriyor.

GOTS (Global Organic Textile Standart) sertifikasına sahip organik bebek ve çocuk ürünleri üreten Cigit Marka Direktörü Mert Eryılmaz ise sektörün gelişimini şu sözlerle değerlendiriyor: “Çocuk giyim sektörü her daim büyümeye devam ediyor. Bu durum markalaşmak isteyenler için bir fırsat kapısı oluştururken, büyüyen pazarda ayakta kalabilmek için en iyi, en kaliteli ve en uygun fiyatlı hizmeti vermek gerekiyor.”

Ürünlerimizde çocukluğun huzura ve saflığa çıkan köklerinden ilham alıyoruz”

Türkiye’de 2010’dan bu yana organik, kaliteli ve en sağlıklı ürünleri müşterilerimize sunmak için çalışıyoruz diyen Mert Eryılmaz, “Ebeveynler için en hassas oldukları konuların başında çocuklarının sağlığı geldiğini biliyoruz. Çünkü çocukluğun insanın ömrünün en yalın dönemine karşılık geldiğini ve geleceğin tohumlarının atıldığı yaşlar olduğunun farkındayız. Bu yüzden markamızı inşa ederken, çocukluğun huzura ve saflığa çıkan köklerinden ilham alıyoruz. Doğa dostu organik kumaş içeren bebek ve çocuk giyim ürünlerimizi özenle tasarlarken, tüm süreçlerde akıllı maliyet yönetimi yaklaşımını benimsiyoruz. Bu sayede maliyet avantajı yaratarak ürünlerimizi her çocuk için erişilebilir kılıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Organik giyimin öncüsü olduğumuz sektörde sorumluluklarımızı bilerek çalışıyoruz”

Cigit Marka Direktörü Mert Eryılmaz, “Organik bebek ve çocuk giyiminde sektörün öncülerinden biri olarak konumlanıyoruz.  Çalışmalarımızı bu sorumluluğun bilinciyle yürütüyoruz. 13 yıl önce çıktığımız bu yolda Merter, Zeytinburnu ve Laleli gibi merkezlerde toptan ürün satışına ağırlık verirken, 2017 itibarıyla stratejimizi değiştirdik ve perakendeye yöneldik. 2018’de Global Organic Textile Standart (GOTS), yani organik ürün sertifikamızı aldık. İzmir, Ankara, Kahramanmaraş olmak üzere birçok şehirde mağazamız bulunuyor. Ayrıca müşterilerimiz bize online kanallarımız üzerinden de ulaşabiliyor. 2022 yılında 5 kat büyüme kaydederken, sürekli olarak gelişen bir sektörde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2023’te de 10 kat büyüme kaydetmeyi hedefliyoruz. Çocuk ürünleri odaklı konsept mağazalarımızı hem yurt içinde hem de yurt dışında bir zincir şeklinde büyütmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑