BELEDİYE

Belediyeye 500 bin liralık hibe cip tartışması

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde faaliyet gösteren Toros Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi'nin, iptal edilen ruhsatının yeniden verilmesi karşılığında Tekkeköy Belediyesi'ne 500 bin lira değerinde cip hibe etmesi ortalı

8 Haziran 2016 Saat: 07:10
Belediyeye 500 bin liralık hibe cip tartışması
Belediyeye 500 bin liralık hibe cip tartışması
CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Tekkeköy Belediye Başkanı AKP’li Hasan Togar’ın, geçen 1 Haziran’da belediye meclisinde yaptığı “Göğsümüzü gere gere söylüyorum. Tekkeköy Belediyesi Toros Tarım’dan, ruhsatlarda gösterdiği kolaylığın ve iyi niyetin karşılığı, 500 bin liralık kaynağı bize ayırmışlardır” açıklamasına tepki gösterdi.

Akcagöz, “Tekkeköy Belediye Başkanı, mahkeme kararı ile ruhsatları iptal edilen bir ticari işletmenin, ruhsat işlerini yürütmeleri karşılığında firmadan 500 bin lira civarında hibe aldıklarını açıkladı. Hibe edilen yaklaşık 500 bin liralık 2015 model cip nerededir ve neden kamuoyundan gizlenmektedir?” diye sordu.

350 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPMIŞ FABRİKA’
Tekkeköy İlçesi’nde faaliyet gösteren Toros Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi’nin ruhsatı, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı sonrası mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu sırada devreye girerek işletmeyi mühürlemeyen ve ruhsat alması için çabalayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın kullandığı makam aracının, gübre fabrikası tarafından alındığı ortaya çıktı.

26 üyesi bulunan Tekkeköy İlçe Belediye Meclisi’nin geçen 1 Haziran’da yapılan toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hasan Togar şunları söyledi:
“Göğüsümüzü gere gere söylüyorum. Bu ilçede 15’e yakın hibe araç aldık. Yine alacağız. Ben bunları bu belediyeye kazandırıyorum. Toros Tarım, Büyükşehir Belediyemizin kendilerinin aleyhine açmış olduğu dava sonucu ve bu davayı kazanması sonucu bütün ruhsatları iptal edilmiştir. Biz de bunların 350 milyon dolar yeni yatırım yapmış bir fabrikadır. Bu işletme ilçemizin yüzlerce çocuğuna ekmek veriyor. Tekkeköy Belediyesi Toros Tarım’dan, bu ruhsatalarda gösterdiği kolaylığın ve iyi niyetin karşılığı, iyi niyet ve işlerini hızlı yürütmemizin karşılığı, bu ilçe belediyesine 500 bin liraya yakın bir kaynak ayırdılar. 500 bin liralık kaynağı bize ayırmışlardır.”

SAVCILIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Bu açıklamaya CHP’li meclis üyeleri ve il teşkilatı tepki gösterdi. CHP Samsun İl Başkanı Tufan Açıkgöz, “Tekkeköy Belediye Başkanı, mahkeme kararı ile ruhsatları iptal edilen bir ticari işletmenin, ruhsat işlerini yürütmeleri karşılığında firmadan 500 bin lira civarında araç karşılığı hibe aldıklarını açıkladı. Konuyla ilgili Samsun Cumhuriyet Savcılığı’nın, bu kadar haberden sonra harekete geçeceğini düşünüyoruz” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın durumdan haberdar olup olmadığının da açıklanması gerektiğini söyleyen Başkan Tufan Açıkgöz, “Hibe edilen, yaklaşık 500 bin liralık 2015 model cip nerededir ve neden kamuoyundan gizlenmektedir?” diye sordu.
Tepkiler üzerine Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın hibe edilen makam aracını kullanmadığı ve bakımda olduğunu söylediği öne sürüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑