GÜNCEL

‘Beni kızınızın yerine koyun’

Adana'da kendisine şiddet uygulayan ve fuhuş yapmaya zorlayan kocasını öldüren Çilem Doğan, hakime “Karar verirken beni kızınız yerine koyun" dedi

27 Şubat 2016 Saat: 14:34
‘Beni kızınızın yerine koyun’
‘Beni kızınızın yerine koyun’

Adana'da kendisini fuhuşa sürüklemek istediğini öne sürdüğü eşi 33 yaşındaki  Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldüren 24 yaşındaki Çilem Karabulut, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.

"AZRAİL'İ BEKLEYEN ÖLÜ GİBİYDİM"

Adliyeye giderken giydiği tişörtünde İngilizce, 'Verdiğin bütün dersler için teşekkür ederim sevgili geçmiş' yazan Karabulut, "Azrail'i bekleyen ölü gibiydim" dedi. Olayla ilgili soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcısı,  Hasan Karabulut'un adam yaralama ve uyuşturucu gibi suçlamalarla 19 kaydı bulunduğunu belirtti. Eşinin şiddetine maruz kalan sanığın adli makamlara başvurmasıyla 9 kez koruma kararı alındığını kaydeden Savcı şöyle dedi: "Çilem Karabulut'un uzun süredir uğradığı şiddet,  Hasan Karabulut'un çevreye saldığı korku ve suç işleme konusundaki cüretkarlığı, polis memurlarına karşı bile suç işlemekte tereddüt göstermemesi ve bunun da Çilem Karabulut'ta doğurduğu endişe ve olay günü de yine şiddete maruz kalması göz önüne alındığında, kendisine haksız bir saldırıdan kurtarma amaçlı eylemini gerçekleştirmiştir. Bu nedenle TCK'nın 27'nci maddesinde yer alan meşru savunma maddesi tartışılmalıdır"

O GÜN YAŞANANLARI ANLATTI

Evliliği boyunca sürekli eşinin şiddet ve tehditlerine maruz kaldığını anlatan Çilem Karabulut, savunmasında şunları söyledi: "Hasan'dan çok korkuyordum. Çete liderliğinden arandığını duyunca polisle işbirliği yapıp, ondan kurtulmak istedim. Polise gidip her şeyi anlattım.  Polis de benden Hasan'ın evden çıkış saatlerini ne yaptığı konusunda bilgiler istedi. Can güvenliğimin olmadığını söyledim. Polisler beni koruyacaklarını söylediler. Azrail'i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp, canımı ne zaman alacağını bekliyordum. Nabzını yoklamak için olay günü aradım nerede olduğunu sordum. 'Bekle geliyorum az kaldı' deyip telefonu yüzüme kapattı. Eve geldiğinde 'seninle konuşacaklarım var' dedi. İçimden bittim ben dedim. Yatak odasına girip soyundu silahını da yastığın altına koydu. Ben sürekli vakit geçirmeye çalışıyordum. Yatak odasına girdiğimde kapıyı kilitledi ve önüme bir valiz attı. Hazırlanmamı, 3 kadın ile birlikte  Antalya'ya gideceğimizi söyledi. Karşı gelince de saçımdan tutup, üzerime çıktı. Boğuşurken yana düşünce, silahını aldım ve ateş ettim. Hayatımda hiç silah kullanmamıştım"

"KARAR VERİRKEN BENİ KIZINIZ YERİNE KOYUN"

Mahkeme başkanının "Eşinin vücudunda 7 adet kurşun yarası var 4'ü öldürücü nitelikte" demesi üzerine kurşun sayısına şaşıran Çilem Karabulut, "O kadar mı? Yaşam mücadelesi verirken kaç el ateş ettim, bilmiyorum. Öldürmek için ateş etmedim. Öldüğünü bile sonradan öğrendim. Yaşamak için mücadele ettim. Karar verirken, beni bir yakınınız, kızınız yerine koyun lütfen" dedi. Ölenin babası Mehmet Emin Karabulut ve annesi Hatun Karabulut ise oğlunun gelinin ailesinin planıyla öldürüldüğünü ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Çilem Karabulut'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑