MEDYA

Berat Albayrak cephesinden Bakan Nebati'ye operasyon.

Sabah gazetesi yazarları Salih Tuna isimli Davut Kayacı ve Okan Müderrisoğlu, ekonomideki tablodan Hazine Bakanı Nurettin Nebati’yi sorumlu tuttu.

1 Haziran 2022 Saat: 09:44
Berat Albayrak cephesinden Bakan Nebatiye operasyon.
Berat Albayrak cephesinden Bakan Nebati'ye operasyon.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın başında bulunduğu Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki Sabah gazetesi Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi hedef aldı.

Yazılarını Salih Tuna ismiyle yayımlayan Davut Kayacı, Sabah gazetesindeki “Berat Albayrak bunun için mi hedef seçildi?” başlıklı yazısında Berat Albayrak dönemindeki ekonomik verilerle bugünü kıyasladı.

Salih Tuna’nın yazısı şöyle devam etti:

"Sayın Berat Albayrak bütün bu finans saldırılarını püskürtmüş, bedelini de sistemli bir lince maruz kalarak ödemişti.

Fatih Erbakan'ın da belirttiği gibi onca operasyona ve pandemi koşullarına rağmen yüzde 25'lerde devraldığı enflasyonu yüzde 11 seviyelerinde tutmayı başarmıştı.

Yine hatırlatayım: Babacan döneminde 2010'da 49 milyar dolar, 2011'de 77 milyar dolar, 2012'de 48 milyar dolar, 2013'te 65 milyar dolar cari açık verdik. Berat Albayrak döneminde 2019'da 1.6 milyar CARİ FAZLA verdik. Sadece "cari fazla vermek" bile "harici bedhahların" olanca saldırısını açıklamaya yeter.

Peki, dahili bedhahların yani içerdeki gevşeklerin, kalplerinde hastalık olanların, mürailerin, velhasıl, beyinsizlerin sinsice saldırılarını açıklamaya yeter mi?”

Yazıda isim geçmese de ekonomi kulislerinde hedefinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olduğu, Turkuvaz Medya’nın Nebati’ye karşı pozisyon aldığı konuşuluyor.

BÜROKRAT DA İŞ İNSANI DA SİYASETÇİ DE ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE KAYBEDECEKTİR

Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Müderrisoğlu da bugün ekonomiye dair mesajlar verdi. Müderrisoğlu, Atatürk Havalimanı’nda geçen günlerde düzenlenen ve Erdoğan’ın konuşmacı olduğu etkinlikteki kalabalığın siyasal olarak AKP’ye etkisinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Müderrisoğlu’nun ekonomi mesajları da dikkat çekiciydi.

“Vatandaşın günlük hayatına olumsuz tesir eden mutfak, enerji ve ulaşım faturasında kalıcı rahatlama sağlanması da elzemdir. Şimdiye kadar alınan tedbirler gereklidir ama yetmemektedir” diyen Okan Müderrisoğlu, yazısını şöyle sürdürdü:

“Zira yaz ayları ile birlikte bu üç kalemde gözlenecek mevsimsel iyileşmenin sonbahar ve kış aylarında da istikrarlı seyri, sandığın kaderinin tayin edileceği günler için belirleyici olacaktır. Farklı bakanlıkların konu bazında sergilediği çabanın, ortak ve gözle görülür neticelerinin alınması, bürokratik şovenizmin bir kenara bırakılması, "O iş filanca bakanlığı ilgilendiriyor" türü teknokrat manevralardan uzak durulması mühimdir. Neticede, bahse konu işler vatandaş açısından "hayat memat meselesidir."

İşini gerçekten yapmayan, yapıyormuş gibi geçinen bürokrat da iş insanı da siyasetçi de önümüzdeki süreçte kaybedecektir. Fakat bu ülkenin 1 dakika bile kaybetmeye, geleceğinin maceraya atılmasına tahammülü yoktur!”

NEBATİ’NİN SÖZLERİNE SANSÜR

Turkuvaz Grubu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile arasındaki mesafenin işaretlerini daha önce vermişti. Bakan Nebati, dün, Türkiye Bankalar Birliği 65. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Bu başarılı tabloyu tüm kurumlarımızla eşgüdüm halinde ülkemizin kalkınması ve vatandaşlarımızın refahı için gece gündüz demeden çalışarak sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ancak Nebati'nin ekonomiye ilişkin "başarılı tablo" tanımlamasını Sabah gazetesi ilk yayımladığı haberde görmezden geldi.v

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑