YEME & İÇME

Beşiktaş'ta şiir gibi bir pub: Şair Leyla

Şair Leyla Bistro, Beşiktaş'ın artık klasikleşmiş ve soğuk publarının tersine sizi sıcak bir ortamla karşılıyor

26 Şubat 2013 Saat: 11:52
Beşiktaş'ta şiir gibi bir pub: Şair Leyla
Beşiktaş'ta şiir gibi bir pub: Şair Leyla
Beşiktaş’ın tarihi çarşısının en sevimli sokaklarından Şair Leyla’ya geçtiğimiz günlerde sokağın adını alan bir bistro açıldı. Pub ismini, sokaktan alırken aslında bize bir de 1940’larda Beşiktaş’ta bulunan Şair Rüştü Onur’un yazmış olduğu “Şair Leyla Sokağı” şiirini hatırlatıyor. 

Şair Leyla Bistro, Beşiktaş’ın artık klasikleşmiş ve soğuk publarının tersine sizi sıcak bir ortamla karşılıyor. Daha kapının girişinde çalışanların güler yüzü ve misafirperverliğiyle soluklanmaya çalışırken masaya gelen sıcak kestane ikramlarıyla mest oluyorsunuz.
'MAHALLENİN BARI' 

Mahallenin barı olarak nam salmaya başlayan mekân misafirlerine pek çok çeşit bira ile iyi bir şarap menüsü sunuyor. Yemeklerdeki çeşitlilik de seçilen içkiye eşlik edecek tadı bulmayı kolaylaştıran nitelikte. Çorbalar, asma yaprağında hellim, somon füme rulo, ballı biberli ızgara tavuk but gibi çeşitli seçeneklerle her damak tadına hitap ediyor.

MOJITO'YU DENEYİN
Şair Leyla’da krepler, ızgaralar, makarnalar ve mekâna özel reçetelerle hazırlanan kokteyller ise özellikle tavsiye edilirken; Mojito’sunun ise gidip birebir denenmesi gerek.  Sade ve göz yormayan ahşap tasarımı iş günlerinde kafa dağıtmak içinde birebir.  

Klasik ve modern tasarımın iç içe olduğu mekânda eski model bir sobanın sıcaklığı ve üzerinden hiç eksilmeyen kestaneler ve duvarlardaki şiirler

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑