SİYASET

Beyannamede 'Refah' var

AK Parti’nin seçim beyannamesi, 28 Ekim 2022’de açıklanan Türkiye Yüzyılı vizyonundaki 17 başlık temel alınarak hazırlandı.

12 Nisan 2023 Saat: 12:09
Beyannamede Refah var
Beyannamede 'Refah' var

Seçim beyannamesinin altı ayrı bölüm altındaki onlarca başlık ve binlerce maddeden oluştuğuna vurgu yapan Erdoğan, yeni dönemde yapılacak reformları şöyle sıraladı:

* SAĞLIK TURİZMİ BÜYÜYECEK: Yeni dönemde, ülkemizin ilaç ve tıbbi sektörlerindeki geliştirme ve üretim kapasitesini artırarak, savunma sanayiindekine benzer bir atılımı hayata geçireceğiz. Sağlık turizminde, dönem sonunda 3 milyon misafir ve 10 milyar dolar gelir hedefliyoruz.
* SİVİL ANAYASA SÖZÜ: Türkiye Yüzyılı'nın anahtarı olarak gördüğümüz yeni sivil Anayasa sözümüzü tutmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Hukuk devletimizi güçlendirecek reformları kesintisiz devam ettirecek, kapsamlı bir yasama reformu için uzlaşma zemini arayacağız.
* VESAYETE GEÇİT YOK: Demokratik siyasetin önündeki engelleri kaldırmaya devam ederken, terör örgütlerinin ve vesayet odaklarının siyasete müdahalesine de göz yummayacağız.
* AİLE YAPISI GÜÇLENECEK: Bilhassa Kürt kardeşlerimizi, ne CHP faşizminin, ne HDP sapkınlığının, ne PKK zulmünün, ne de geçmişte acı örnekleri yaşanan baskı düzeninin karanlığına asla ve asla teslim etmeyeceğiz. Aile yapımızı, tüm sapkın akımlardan koruma yanında, her türlü maddi-manevi destekle güçlendireceğiz.
* AİLE DESTEK SİSTEMİ: Hayata geçireceğimiz ‘gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle’, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz.
* EV HANIMLARINA EMEKLİLİK: Aile Koruma Kalkanı Programıyla, ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten, her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız.
* YOKSULLARA SEVİYE ÖNLEMİ: Sosyal yardımlarımızı, yoksul insanlarımıza destek vermenin ötesinde, insanlarımızın yoksulluk seviyesine düşmesini önleyecek bir yaklaşımla yeniden yapılandıracağız.
* EKONOMİDE BÜYÜME SÜRECEK: Ekonomimizi; yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdüreceğiz.
* ENFLASYON TEK HANE OLACAK: Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek, ülkemizi bu sorundan mutlaka kurtaracağız.
* 90 MİLYON TURİST HEDEFİ: Turizmde 90 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri hedefiyle, yatırımı ve tanıtımı hızlandıracağız.
* 1 TRİLYON DOLAR DIŞ TİCARET: Ülkemizi 1 trilyon dolar dış ticaret hacmine ulaştırmaya yönelik hedefimize ulaşana kadar yatırıma, üretime, ihracata yükleneceğiz.
* 2 TRİLYON DOLAR MİLLİ GELİR: Önümüzdeki dönemde yıllık 5,5 büyüme oranıyla, milli gelirimizi bu dönemde 1,5 trilyon dolara, ardından da asıl hedefimiz olan 2 trilyon dolara çıkartacağız.
* KİŞİ BAŞI GELİR 16 BİN DOLAR: Kişi başına düşen milli gelirimizi 3 bin 600 dolardan 10 bin 600 dolara yükselttiğimiz gibi, önümüzdeki dönemde önce 16 bin dolara, ardından da daha yüksek seviyelere ulaştıracağız.
* MÜLAKAT KALDIRILIYOR: Kadın ve genç istihdamına özel önem vermeyi sürdüreceğiz.

Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız.

* AKKUYU MİLAT OLACAK: Kalkınmanın temel altyapısı olan enerjideki atılımlarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Karadeniz doğalgazının ve Akkuyu Nükleer Güç Santralinin tam kapasite devreye girmesi, ülkemizin enerji bağımsızlığında bir milat olacaktır.
* MEGAKENTLERE HIZLI TREN: Yeni dönemde ağırlığı raylı sistemlere vereceğiz. 2053 vizyonumuz çerçevesinde hızlı tren hattımızı 13 bin 400 kilometreye, toplam demiryolu ağımızı 28 bin 600 kilometreye ulaştırmayı planlıyoruz. Ayrıca, Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı kuracağız.
* TİCARETE YENİ LİMANLAR: Tekirdağ, Mersin, İskenderun ve Kocaeli’de yapacağımız yeni limanlarla, lojistik gücümüzü artıracağız.
* 6-G’YE HAZIRLIK: Önümüzdeki dönem internette 5-G teknolojisinin nüfusumuzun tamamı tarafından kullanılabilmesini temin edecek altyapıyı kuracak, 6-G teknolojisinin hazırlıklarına başlayacağız.
* YOLLARDA 1 MİLYON TOGG: Milli gururumuz Togg’un üretime ve satışa başlamasıyla duyduğumuz sevinci, önümüzdeki 7 yılda 1 milyon aracı yollarda görmemizi temin ederek, daha da güçlendireceğiz.
* TARIM MİLLİ MESELE: Tarımsal üretimin geliştirilmesini, sadece ekonomik değil, milli bir mesele olarak görüyoruz. Bunun için önümüzdeki dönemde bitkisel üretimi 132 milyon tona, su ürünleri üretimini 750 bin tona çıkaracak adımları atacağız.
* İNSANİ DİPLOMASİ: Hem ülkemizin, hem bölgemizin, hem insanlığın huzur ve istikrar bulacağı bir dış politikayla, çok taraflılık, daha fazla işbirliği, barış, istikrar ve insani diplomasiyle Türkiye eksenini inşa edeceğiz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑