DÜNYA

Beyaz Saray, Trump’ı Ruhani ile görüştürdü!

Beyaz Saray'ın resmi YouTube hesabından paylaşılan videonun başlığında ABD Başkanı Trump'ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştüğü belirtilirken videoda Trump'ın Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldiği görüldü.

23 Ocak 2020 Saat: 11:08
Beyaz Saray, Trump’ı Ruhani ile görüştürdü!
Beyaz Saray, Trump’ı Ruhani ile görüştürdü!

Beyaz Saray'ın resmi YouTube hesabından paylaşılan videoda ABD Başkanı Donald Trump’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle görüştüğü belirtildi. Ancak paylaşılan videoda Trump, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüşüyor.

Beyaz Saray’ın resmi YouTube kanalına Trump ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih arasındaki görüşmeyle ilgili eklenen bir video için “Başkan Trump, İran Cumhurbaşkanı’yla İkili Görüşmeye Katıldı” başlığı atıldı.

ABD ve İran arasındaki 'Kasım Süleymani' gerilimi sürerken Trump ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında yapılacak görüşme büyük önem taşıyordu. Videoda kullanılan başlığın Beyaz Saray tarafından bilerek mi yanlış atıldığı yoksa İran ve Irak'ı birbiriyle karıştırmasının neticesinde mi atıldığı merak konusu oldu.

Trump Salih ile görüştü

ABD ve Irak liderlerinin görüşmesi, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında gerçekleşti.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısını gösteren videoda Trump, Salih’in adını tam olarak ifade etti ve videonun başında “Irak cumhurbaşkanıyla birlikte olmanın harika olduğunu” söyledi.

Trump, “Açıkça görülüyor ki birçok konu üzerinde birlikte çalışıyoruz (…) Askeri meselelerde çalışıyoruz, DEAŞ konusunda çalışıyoruz. Üzerinde tartışacağımız bir sürü zor mesele ve bazı çok olumlu konu da var (…) Bizler arkadaşız ve ilişkimiz çok iyi. Size çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑