DENİZ

Big Boss denizle buluştu

Fethiye Ayna Tersanede yapılan ve işçiliği, dizaynı ve tasarımıyla gözleri kamaştıran Veysel Cingöz adlı işadamı tarafından yaptırılan 36 metrelik, beşi yolcu olmak üzere 8 kamaralı Big Boss adlı mavi tur teknesi 20 ayın sonunda deni

27 Ağustos 2013 Saat: 18:27
Big Boss denizle buluştu
Big Boss denizle buluştu
 Hafta sonunda kalabalık bir grubun izlediği denize indirme çalışması sırasında Karagözler ile yarımadayı birbirine bağlayan yok kısa süreliğine de olsa trafiğe kapandı. Fethiye Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Murat Öner’in de trafiği kontrol etmek için çabaladığı, kısmi olarak araçlara yol verdi. 

Yolun trafiğe kapanmasının ardından bir çok yerli ve yabancı tatilci ise yolun kapanmasının ardından araçlarından inerek Big Boss adlı teknenin denize indirilmesini izlediler.

Yolcu kamaralarıyla çalışanların kamaralarının motorla ayrılan dizaynı, el yapımı ahşap mobilyalarının yanında kaliteli malzemelerle donatılan Big Boss adlı mavi tur teknesinin gövdesinde tamamen tik ve maun ağacı kullanıldı. Çift kat epoksi kullanılan teknenin gövde ve güvertesinde kullanılan elyaf ise sağlamlığına ve uzun yıllar sağlıklı kullanımına katkı sağlayacak.

İşadamı Veysel Cingöz yıllardır piyasanın içinde olduğunu belirterek tersanelere ya ruhsat verilmesini yada taşınıp tesisleşmenin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Eylül ayında İstanbul Pendik’te yapılacak fuarda teknenin görücüye çıkacağını belirten Veysel Cingöz, “20 Aydır devam eden çalışmaların sonunda tekneyi tamamlayıp denize indirdik.

Çok mutluyum. Fethiye’de çok iyi ustalar var. Ancak dışarıdan gelen insanlar tersanenin durumunu görüp yatırım yapmaya korkuyorlar. Ben burada yaşıyorum ve herkesi tanımama rağmen zaman zaman tedirgin olduğum oluyor. Ciddi paralar yatırıyoruz.
Tesisleşme olursa sektör ciddi anlamda sıçrama yapar” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑