GÜNCEL

Biga'da sel: 2 kişi kayıp

Çanakkalede sabah saatlerinde aniden bastıran yağmur sele dönüştü. Sel sebebiyle Biga ilçesine bağlı Sinekçi ve Koruoba köyünde olmak üzere 2 kişi kayboldu.

18 Eylül 2012 Saat: 12:54
Biga'da sel: 2 kişi kayıp
Biga'da sel: 2 kişi kayıp

Yağmur, saat 07.00 civarında aniden bastırdı. Kısa sürede şiddetini arttırarak, Özellikle Bigaçevresinde etkili oldu.

Biga'ya bağlı Sinekçi köyündeki derenin taşması sonucu bir ev su altında kaldı. Evde bulunan Tulay Ture (40), dışarıya çıkarak damda bulunan inekleri kurtarmak istediği sırada sele kapılıp kayboldu. Koruoba köyünde de Fatma Şahin isimli bir kadın sel sularına kapılarak kayboldu.

AKUT ARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Çanakkale'den olay yerine ulaşan AKUT ekipleri Sinekçi ve Koruoba köyünde kaybolan kadınları arama çalışmalarına başladı. Sel sularının yolu kapaması nedeniyle Koruoba köyüne ulaşılmazken, Yine çevre köy olan Hacıpehlivan köyünde de dere taşması ve sel suları nedeniyle köprü çöktü.

BÜYÜK BAŞ HAYVAN VE TAVUKLAR TELEF OLDU

Yağışın hazırlıksız yakalaması Biga'nın sel mağduru köylerinde mal kayıplarına neden oldu. Sinekçi köyünde hayvan damlarına dolan su nedeniyle bir çok büyük baş hayvan ve buzağıların telef olduğu bildirildi. Selden etkilenen diğer bir köy olan Güvemalan köyünde ise bir tavuk çiftliğindeki tavuklar sel sularına kapılarak telef oldu.

ARAMA ÇALIŞMALARI VE SU TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Yoğun sel altında olan Sinekçi, Koruoba, Güvemalan ve Hacıpehlivan köylerine ulaşan Biga Kaymakamı Fatih Genel, kayıplara ulaşılmak için çalışmaların devam ettiğini, su tahliyesi işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Genel, selden etkilenen köylere ulaşılarak incelemelerin ve tespitlerin yapıldığını bunun yanı sıra riskli bir durumun olmadığını, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

M2'YE 110 KİLOGRAM YAĞIŞ

Sabah saatleriyle etkili olmaya başlayan yağışın özellikle Sinekçi, Güvemalan, Koruoba, Pekmezli ve Hacıpehlivanlar köylerinde etkili olurken, Biga Kaymakamı Fatih Genel, bölgede m2'ye 110 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Şahin ve Ture'yi arama çalışmaları devam ederken Sinekçi köyü içinden geçen Çanakkale-Bursa yolu da sel suları ve yola dağılan tomruklar nedeniyle trafiğe kapandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑