GÜNCEL

Bin 1930 kişi aynı anda zeybek oynadı

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, 1930 kişi aynı anda zeybek oynadı.

7 Mart 2015 Saat: 09:35
Bin 1930 kişi aynı anda zeybek oynadı
Bin 1930 kişi aynı anda zeybek oynadı

Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 85. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Burdur Belediyesince düzenlenen etkinlikler kapsamında Plastik Sanat Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan "Atatürk ve Burdur" konulu resim sergisi, Belediye Fuaye Salonu'nda açıldı.

BİN 1930 KİŞİ ZEYBEK OYNADI

Daha sonra Çatalpınar mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na "Ataya Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar Cumhuriyet Meydanı'na, üzerinde Atatürk resminin bulunduğu tişört giyen bin 1930 kişinin aynı anda oynadığı zeybek eşliğinde girdi.



ATATÜRK ANITINA ÇELENKLER

Meydanda düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’un şeref günü olarak kabul edilen bu özel günde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha kentte konuk etmenin gururu ve sevincini yaşadıklarını söyledi. Tören, şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

BİRÇOK KİŞİ KATILDI

Törene Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı.

İŞTE O ANLAR 


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑