SİYASET

Binali Yıldırım projelerini canlı yayında açıkladı

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, yerel seçim öncesi canlı yayında projelerini açıkladı.

20 Şubat 2019 Saat: 10:40
Binali Yıldırım projelerini canlı yayında açıkladı
Binali Yıldırım projelerini canlı yayında açıkladı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Binali Yıldırım, İstanbul'un en büyük sorununun imar olduğunu söyledi. Dikey mimari yerine yatay mimari vurgusu yaptı. HDP'nin İstanbul'dan aday göstermemesi ile ilgili, 'Kimsenin oyu cepte değil' dedi. Herkesin merakla beklediği 55.5 milyon yeşil alanın olacağı Yeşilağ projesi hakkında bilgi verdi.

İşte Yıldırım'ın açıklamalarından bazı satır başları:

CHP'NİN SEÇİM BÜROSUNA ZİYARET

Geçtiğimiz günlerde CHP'nin seçim bürosunu ziyaret eden Binali Yıldırım bu ziyareti yadırgayanlara, 'Savaşta değiliz, aramızda kan davası yok.' dedi.

6 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN

Yeşilağ projesini açıklayan Binali yıldırım, 'Yeşil ile maviyi buluşturmak istiyoruz. Kıyılarımız var ama karşımıza binalar çıkıyor. Bu proje ile 6 milyon metrekare yeşil alan kazandırma istiyoruz.' dedi.

İSTANBUL TRAFİĞİ

İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan trafik sorunu hakkında konuşan Binali Yıldırım, 'Topu ulaşımı arttıracağız. Raylı sistemin payı artacak. Çözüm raylı sistemde. Çözüm metrolarda, hafif raylı sistemlerde ve yüzeysel metrolarda. 5 yıl içerisinde raylı sistemin payı yüzde 48'e çıkacak. Arabanızdan ancak evinize yakın metro olursa vazgeçersiniz. Aktarma istasyonları, otoparklar ve raylı sistemleri İstanbul'un geneline yaymak istiyoruz.

MARMARAY

Canlı yayında 'O bittiğinde derin bir oh çektim' dediğiniz proje var mı?' sorusuna Binali Yıldırım, 'Beni en çok Marmaray projesi yordu' dedi.Yıldırım, 'Marmaray projesi, sadece toplu uaşım projesi değil aynı zamanda bir tarih projesidir. Proje Arkeolojik kazılardan dolayı 5,5 yıl gecikti. İnsanlar acımasızca yıllarca eleştirdi. 2004'te temel attık 2009'da ancak başlayabildik. Marmaray'ın bitiş tarihi 2018'di ama biz Cumhuriyet'in 90.yıl dönümünde, 2013 29 Ekim'inde açtık.' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑