GÜNCEL

Bingöl'deki tecavüz mağduru korumaya alındı

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya tecavüz olayını incelemek için Bingöl'e giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hukuk müşavirleri Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na davaya müdahil olmak için başvurdu. E.A. hakkı

20 Haziran 2013 Saat: 12:57
Bingöl'deki tecavüz mağduru korumaya alındı
Bingöl'deki tecavüz mağduru korumaya alındı
 Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya tecavüzde bulundukları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan ve tutuklandıktan sonra serbest bırakılan 4 uzman çavuşla ilgili olayı incelemek için Bingöl’e giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hukuk müşavirleri Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına davaya müdahil olmak için başvurdu. Başsavcılığa tutuksuz yargılama için de itiraz eden müşavirler, E.A. hakkında koruma kararı da çıkardı. 

Bingöl’ün Solhan İlçesi’nde yaşayan 16 yaşındaki E.A., geçen ay Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, 2 yıl önce uzman çavuş Y.A. tarafından kaçırılarak cinsel istismara uğradığını, daha sonraki tarihlerde defalarca uzman çavuş Y.A. ve arkadaşları İ.Y., M.T., M.K. ve soyadını bilmediği H. adlı diğer uzman çavuşların cinsel istismar ve tecavüzüne uğradığını belirtmişti. E.A söz konusu kişilerden şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istemişti. Başvurudan sonra açılan soruşturma kapsamında, tutuklanan 4 uzman çavuş bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

'SESSİZ KALMAYACAĞIZ'
Konunun kamuoyuna yansıması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan tepki gelmişti. Bakan Fatma Şahin Twitter üzerinden, “Bingöl’deki tecavüze sessiz kalmayacağız. Arkadaşlarım konunun tüm ayrıntılarını öğreniyor. Gerekirse Bakanlık olarak müdahil olacağız” paylaşımında bulunmuştu. Şahin daha sonra yayınladığı mesajda ise “Bingöl’deki tecavüze sesiz kalmamak için Aile Bakanlığı hukuk müşaviri ve uzmanları şu anda Bingöl’deler. Biz burada çocuğun yanında tarafız” demişti. 

TEDBİRE UYULMAMASI HALİNDE HAPİS 
Şahin’in talimatıyla Bingöl’e iki Bakanlık hukuk müşaviri ve bir sosyal hizmet uzmanı giderek incelemelerde bulundu. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, müşavirlerin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na davaya müdahillik olmak için başvurduğu, tecavüz ve cinsel istismarda bulundukları iddia edilen uzman çavuşlar hakkında verilen tutuksuz yargılama kararına itiraz ettikleri belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: 
“Hukuk müşavirleri çocuğun yüksek yararını göz önünde bulundurarak 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden 6284 sayılı kanuna göre koruma kararı çıkartmıştır. Karar göre; sanıkların mağdura yönelik olarak tehdit içeren söz ve davranışlarda bulunmaması, mağdur çocuğun bulunduğu konuta, okula yaklaşmaması, mağdur çocuğu iletişim araçlarıyla rahatsız etmemeleri sağlanmıştır. Tedbir kararına sanıkların uymaması halinde zorlama hapis cezasının uygulanması karara bağlanmıştır. Ayrıca sosyal hizmet uzmanı çocukla ve aileyle görüşerek psikolojik ve sosyal yönden durumlarını incelemiştir. Mağdur çocuğumuza ve ailesine bakanlığımız tarafından her türlü desteğin yapılması karara bağlanmıştır. Bakanlığımız bugüne kadar Bingöl dahil olmak üzere 125 davaya müdahil olmuştur. Müdahil olduğumuz 6 dava sonuçlanmış ve en üst hadden ceza verilmiştir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑