GÜNCEL

Bingür Sönmez bu yıl Sarıkamış'a gitmiyor: Can güvenliğim yok!

arıkamış Harekatı'nın geniş kitleler tarafından anılmasını sağlayan ve 12 yıldan bu yana yaz-kış düzenlediği etkinliklerin sonuncusunda silahlı saldırıya uğrayan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, 100'üncü yıl

3 Ocak 2015 Saat: 22:23
Bingür Sönmez bu yıl Sarıkamış'a gitmiyor: Can güvenliğim yok!
Bingür Sönmez bu yıl Sarıkamış'a gitmiyor: Can güvenliğim yok!

Sarıkamış Dayanışma Grubu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, 55 gönüllü ile birlikte geçen 20 Ağustos günü Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Çimenli Köyü'nden yola çıkarak 22 Aralık 1914'te 9'uncu Kolordu'ya bağlı birliklerin gittiği 65 kilometrelik Topyolu'nu kullanarak Allahuekber Dağları'nı aştı. Sarıkamış'a ulaşan Prof. Dr. Bingür Sönmez'i 24 Ağustos günü Sarıkamış'ın eski Ak Partili Belediye Başkanı İlhan Özbilen tabanca ile kolundan ve bacağından yaraladı. Kars Ağır CezaMahkemesinde tutuklu yargılanan Özbilen hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan, yeğeni ise ‘kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmekten’ ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. 

Allahu Ekber Dağlarında şiddetli kışa yenik düşen tarihçilere göre 90 bin, Genelkurmaya göre 60 bin Mehmetçik’i 100’üncü yılda anma etkinliklerine davet almadığına işaret eden kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, şunları söyledi: "Sarıkamış Harekatı'yla ilgili 2003 yılından beri yapılan tüm etkinliklerde yer aldım. Bu yürüyüş ve anma etkinliklerın kurumsallaşması ve devlete mal edilmesi için çaba sarf ediyorum. Yazın yaptığımız etkinlikten sonra amaçsız silahlı saldırıya uğradım. Can güvenliğim olmadığı için üzülerek bu yürüyüşe katılamayacağım. Eğer bakanlık tarafımdan 100. yıl anısına onurlandırıcı bir davet alsaydım protokol içinde katılabilirdim."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑