GÜNCEL

Bir Aldatma Romanı “Sadakatsizler” Okuyucu ile Buluştu

Eşinizi veya sevgilinizi hiç aldattınız mı ya da aldatıldınız mı? Aldatma zihnen bile olsa, sadakatsizlik denen evrensel bir olgu. Aldatan ve aldatılan o süreçte veya sonrasında neler hisseder, neler yaşar? İşte Selim Hacısalihzade’nin en yeni eseri

13 Mayıs 2024 Saat: 09:41
Bir Aldatma Romanı “Sadakatsizler” Okuyucu ile Buluştu
Bir Aldatma Romanı “Sadakatsizler” Okuyucu ile Buluştu

“SADAKATSİZLER” romanında, Selim Hacısalihzade, ilginç ve tahmin edilemez nitelikteki renkli karakterleri, sıra dışı bir kurgunun çatısında bir araya getiriyor. Romanda, insan ruhunun derinliğini yansıtan çarpıcı psikolojik çözümlemeler, sürükleyici bir olay örgüsü içinde, geniş bir zaman dilimi perspektifinde harmanlanarak okuyucuya sunuluyor.

Akıcı yazım diliyle kolay okunan ancak sarsıcı gerçeklerle uzun süre düşündüren “Sadakatsizler” romanından birkaç alıntı; “… sevişmediklerinde de birlikte olmak hoşuna gidiyordu. Acaba sevmenin tarifi bu olabilir miydi? Bunun sebebi de Emine’nin kendisini iyi hissettirmesi miydi acaba sadece? … Sevmek sevilenden değil de sevenden kaynaklanan bir duygu muydu yoksa?... Boşanmak! Ne kadar korkutucu bir kavram. O kadar yıl aynı yastığa baş koyduğun insanla birdenbire yabancı, yabancıdan öte düşman oluyorsun. Hatta öyle ki sıfır toplamlı bir oyunda buluyorsun kendini. Yani senin kazancın öbürünün kaybı, öbürünün kazancı senin kaybın oluyor.”

Günlük hayatın rutin akışı içinde bir kıvılcım gibi çakan, nedenleri tartışmalı, sonuçları öngörülemez anların arka planına odaklanan Selim Hacısalihzade, sadakatsizlik gibi zorlu bir temayı cesaretle, geniş bir bakış açısıyla, tüm yönleriyle ele alıyor.

Servet Yayınevi’nden çıkan ve sadece internet üzerinden satışta olan kitabın hasılatının tamamı, yazarın önceki kitaplarında olduğu gibi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var” projesine bağışlanıyor.

;
Roman Kapağı

Selim Hacısalihzade

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑