YAŞAM

Bir anne daha bebeğiyle cezaevine giriyor

17 Ağustos'ta bebeğiyle birlikte cezaevine girmeye hazırlanan Arzu Ceylan Oral, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

6 Ağustos 2014 Saat: 08:59
Bir anne daha bebeğiyle cezaevine giriyor
Bir anne daha bebeğiyle cezaevine giriyor
Yeniden yargılama talep eden Oral, "Başvurum sonuçlanana kadar cezamın ertelenmesini talep ediyorum. Elektronik kelepçe de olur, ev hapsi de. Bebeğimle cezaevine girmek istemiyorum" diyor.

Hatay’da, 2006’da yasadışı Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla yasal derneklere yapılan operasyon kapsamında 19 kişiye dava açıldı. Tamamı yasal derneklere üye olmak, basın açıklaması ve kutlamalara katılmakla suçlanan 17 kişi için ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla altı yıl üç ay hapis cezası verildi. O tarihte, 21 yaşında olan Arzu Ceylan Oral sekiz yıl sonra karar açıklandığında, beş buçuk aylık bir çocuk annesiydi. Hiçbir şiddet eylemine katılmadığı halde Oral, 'silahlı örgüt üyesi olmak'tan ceza aldı. 17 Ağustos’ta bebeğiyle birlikte cezaevine girmeye hazırlanan Oral, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Yeniden yargılama talep eden Oral, “Başvurum sonuçlanana kadar cezamın ertelenmesini talep ediyorum. Elektronik kelepçe de olur, ev hapsi de. Bebeğimle cezaevine girmek istemiyorum” diyor. 


Hatay’da, 2006 yılında MLKP’ye yönelik operasyon kapsamında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençler Derneği (SGD) ve Emekçi Kadınlar Derneği (EKD) büroları basıldı; şiddet eylemine karışmamış 19 kişi hakkında 'örgüt üyeliği' iddiasıyla dava açıldı. ESP, SGD ve EKD’nin eylem ve açıklamaları, Mustafa Kemal Üniversitesi Derneği’nin faaliyetleri, SGD’nin Erdek’teki etkinliği, 1 Mayıs ve Nevruz kutlamalarına katılmak şeklindeki yasal eylemler suçlama olarak yöneltildi. 

Sanıklardan Arzu Ceylan Oral, kendisiyle ilgili suçlamalara geldiğinde bir Lübnan protestosu nedeniyle Ankara’da tutukluydu. Cezaevindeyken hakkında bir de bu dava açıldı. Oral, tutuklu olduğu davadan beraat ederken, özel yetkili Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, tutuksuz şekilde yargılandığı davada mahkum oldu. Mahkeme 2008 yılında verdiği kararda, Oral’ın da aralarında olduğu 17 kişi hakkında altı yıl üç ay hapis cezası verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi geçen 22 Nisan’da kararı onadı. 
Kararın onandığı günlerde Oral, evlenmiş ve Zeynep Simay adlı bir kız çocuğu dünyaya getirmişti. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunan Oral, beş buçuk aylık bebeğiyle birlikte 17 Ağustos’ta cezaevinde konulmayı bekliyor. Oral, “Başvurum sonuçlanana kadar erteleme talep ediyorum. Elektronik kelepçe de olur, ev hapsi de. Bebeğimle cezaevine girmek istemiyorum” diyor. Oral, yeniden yargılama hakkı verildiği takdirde beraat edeceğini belirterek, “Dava 2006’da açıldı, 2014’te bitti. Bu sekiz senede neler olmadı ki? Yakın zamanda dava açılmış olsaydı beraat etmiştim. Silahlı örgüt üyesi olmakla suçlanıyorum. Madem bu kadar tehlikeliyim, neden sekiz yıl bekledim?” diye soruyor. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑