GÜNCEL

Bir belde ve 4 köy sular altında kaldı, 16 köye ulaşım sağlanamıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde gece saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında Güneşli Deresi taştı. Ereğli'nin Ormanlı beldesi ve 5 köy sular altında kaldı. Diğer yandan yolda meydan

6 Haziran 2014 Saat: 10:27
Bir belde ve 4 köy sular altında kaldı, 16 köye ulaşım sağlanamıyor
Bir belde ve 4 köy sular altında kaldı, 16 köye ulaşım sağlanamıyor

Bir belde ve 4 köy sular altında kaldı, 16 köye ulaşım sağlanamıyor
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

Gece saatlerinde başlayan ve Sabaha karşı şiddetini arttıran sağanak yağış Güneşli Deresi'nin taşmasına neden oldu. Ormanlı Beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay Köyü ve Süleymanbeyler köyü sular altında kalırken, bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

Köy sakinlerinden Serdar Acar (30), Çaylıoğlu ile birlikte bir çok köyün sular altında kaldığını, ulaşımın sağlanamadığını ve köylerde insanların çatılarda kurtarılmayı beklediğini söyledi.

İtfaiye ekiplerinin başlattığı kurtarma çalışması sonrasında 70 yaşında ki Zeynep Erol isimli yaşlı kadın mahsur kaldığı evden kurtarıldı. Fenalık geçiren bazı köy sakinlerine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

İş yerleri ve bazı araçlarda sular altında kalırken, İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı iş makineleri ile temizleme çalışması başlatıldı.

Sular altında kalan Çaylıoğlu köyündeki Jandarma karakolu tamamen boşaltıldı. Sular altında akalan araçlar ise jandarma ekipleri tarafından itilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Zeynep Erol ise sabah saat 6'dan bu yana evde mahsur kaldığını, oğlu Ümit'i aradığını ve kendisine çatıya çıkmasını istediğini söyledi. Son alınan bilgilerde ise Devrek Çaylıoğlu arasındaki Öğberler mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle de yaklaşık 16 köye ulaşım tamamen kapandı.

Diğer yandan kurtarma helikopterine haber verildiği ancak sis ve yağış nedeniyle bölgeye gelemediği, Alaplı Çayı'nın da taşması sonucu mahsur kalanlar olduğu da bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑